onsdag 30 december 2009

Mera kkaaallt

-21.2 imorse när jag skulle till jobbet. Bil blidde det då. Farmor här hela dagen o vaktade barnen. De hade inte varit ute eftersom det var så kallt. Nåt bus måste de ha gjort ändå för Anton slocknade som en liten sten innan farmor hann åka hem strax efter Ola kom hem vid 19 taget.
Bara att hälla i välling, tråckla på pyjamas o blöja o bära upp till sängen. Får se om han tänker ligga o pilla på mig hela efternatten som han gjort de senaste nätterna... *gäsp* *vill inte ha en visp på tuttarna*

Imorrn kväll blir det inget party... Nattjouren på akuten blev sjuk så Ola tog den. Kortvarselersättning.
Innebär att han kommer sitta uppe aslänge inatt o sen sova halva dan imorrn.... Kuuul.... Går på 18 o av 8 (kanske). Idag gick han av 16.... mmm eller hur..

Nu är det sängdags... hoppas barnen inser det trevliga i sovmorgon imorrn o inte vill gå upp kl 6.30.

tisdag 29 december 2009

Kkkkkkaalllt

Just nu är det -20,4 ute. Brrrr. Under dagen idag har det legat runt -16.
Imorrn ska vi jobba båda två o farmor kommer o vaktar barnen här hemma. Bra de.

Idag jobbade H sista dagen hos oss... avtackades med en bukett tulpaner av S. Fina. Imorrn jobbar jag själv hela dagen. Får väl se hur det går men det har varit rätt så lugnt för oss både idag och igår på mottagningssidan. PK är väl det som varit mycket men det tänker jag inte ta nåra imorrn. Så de så.

Nu väntar duschen på mig.

måndag 28 december 2009

Snö o mer snö

Inatt kom det ytterligare ca 10 cm snö. Var lite under nollan idag så det gick inte för barnen att bygga snögubbe. De hade varit o handlat lite o lekt inne istället. Imorrn ska de gå o åka bob tyckte de.

Jag pulsade till jobbet. Rätt skön prommis faktiskt. Lugnt på mottagningen men läkarna slet häcken av sig. Körde en massa PK 28 st. Varav ett larmvärde, 20 min innan jag slutade. Körde de som kom på em också eftersom det var så lugnt.

Imorrn gör H sin sista dag hos oss. Så jag lär väl inte kunna vara ledig nåt i trettonveckan. Nåväl, jag var ju ledig före jul o Ola är ledig med barnen så det får väl gå. 5e tänkte vi ha lite köksinvigning med nåra vänner men det går säkert bra det med.

Nu är det sovdags för mig. Ola sitter nog uppe en stund till med nya datorn som han håller på o installerar o grejar med. En HP blev det.

Godnatt

Inga nyheter

om farmor har jag hört. Pappa försökte ta upp det på julafton. Vi ville inte diskutera det då. Men tydligen har nån vårdpersonal tagit upp frågan om hur länge de ska hjälpa henne med Solvieg. Bra så. Slutgiltigt palliativt beslut är ju det jag efterfrågar... ser inte etiken i att inte ta det. Vill inte hålla henne i limbo. Vi hamnar alla i limbo här i olidlig väntan.

Julen är slut slut slut

Inte har det blivit nåt bloggat...
Ledig har jag varit... i alla fall från jobbet. :) Mycket jobb här hemma däremot.

18/12 var jag o syskona på Magnus Betnér. Såå bra! På dagen var jag hemma o stökade, när jag skulle duscha innan Ola somnade (gick jour) så upptäckte jag att vi inte hade varmvatten WTF!? o följdaktligen ingen värme... -14 grader... mmm najs. Eon!?!? En ledning som leder kylvattnet tillbaka hade frusit... bra bra... Värmen kommer i eftermiddag... Jo eller hur... vid 15 fanns det lite fesljummet vatten så jag kunde diska men kl 16 gick det inte att duscha... Blev till att vaska av sig lite bara... brrr. Sen kom brossan som fortfarande inte hade en aning om vad vi skulle göra eller vart vi skulle gå. Vi käkade inbakad kassler. Gott. O skyndade upp till konserthuset där stressad syster (kört från La Stada i halkan o snön) väntade. Bra show! Sen var tanken att vi skulle göra stan med vår nyblivne 18 åring. Passerade Ó'Learys... bara gubbar... Frös som fan o gick in på Pitchers... bord i draget fr dörren. Brr. Syster åt lite, vi drack lite vin/öl. Visade leg allihopa... ;) Javisst, du får gärna se mitt leg. Frös ihjäl o gick vidare. Kö (!) på O'Learys. Skit. Hamnade på Njuta istället. Inte så mycket folk, stora fönster, -17 o ingen värme på hela dan... det var skitkallt där med. Ett kallt glas vin senare (ingen legkoll där alls, inte ens på 18 åringen). Jo då det (vinet alltså) var lagom varmt när vi köpte det men det hann bli kallt innan vi druckit upp. Fatta vad kallt det var. Huttrade hem till förvånad make, drack varmt te under filt o kollade på Schyffert.

19-22a var det städning, handling, matlagning, barnpassning osv som stod på tapeten. Farmor ville inte bli firad så vi lät bli. Tänkte lite på henne under dagen istället.

23e Vi firade lillejul i Vintrosa. Började dagen med att gå upp astidigt. Vi har liksom vänt lite poå dygnet här för samtliga... så ja, 7 kändes som astidigt. Strax före 8 kom lillebror. Anton som också vaknat på sitt soligaste humör tyckte inte alls att det var konstigt att han var hos oss utan visade honom glatt granen o tågbanan. Vi grävde fram bilen ur snön o åkte till USÖ för att lämna blod. Första budet var att de inte skulle ha tid att ta prover på brossan... men det lugnade sig strax o så hade de tid i alla fall. Bra så. Fast jag fick vänta lite innan han var klar när min givning var klar men det gick bara fint. Jag gick därifrån med en ny bok o han med en givartid. Hem till mig via centralen för att hämta systers biljett. Brossan hämtad av syster m sambo.
Vi stökade lite o gjorde oss i ordning. 13 skulle vi vara i Vintrosa. 13.08 var vi äntligen på väg. Liten herre motsträvig i påklädningen. Hungrig tro?
Lille herrn var skapligt motsträvig o ville inte alls gå in till mormor som han tjatat om hela fm... jo hungrig var det ja... han lirkades av kläderna efter en stund lagom tills maten kom på bordet o efter lunchen var han en glad kille igen.
Tomten hade redan varit på besök så alla klapparna låg under granen, våra få smugglade vi in vid väl valt tillfälle. Ida hjälpte till att dela ut klapparna o Anton med litegranna.
Efter att alla öppnat sina klappar o ätit en hel massa godis till o barnen fått varsinn macka tackade vi för oss o packade in oss i bilen. Hemma lite före halv åtta tror jag o Anton somnade i bilen. Ola släppte jag av vid Konsum för att köpa ingefära till revbensspjällen. (kokade dem sen när vi lagt barnen...)

24e släpade vi oss ur sängen av glada sms rop vid 8.30 taget... Tack Mårten, o God Jul på dig med. Barnen formligen hoppade ned o hittade klappar under granen som de slet upp. Jag hann knappt ner själv. Sen var de sysselsatta resten av fm... :) Cars.
Vi fixade det sista med mat o dukning o undanplockning. Strax före 12 kom Olas föräldrar o hjälpte oss i köket. Lite efter kom mina föräldrar o bror. Glögg. Mat. Mätta. Kalle Anka (definitivt ingen Anna dito). TOMTE.... Ida var lycklig. Anton ville INTE vara med. Gömde sig bakom granen... kom till mig efter en stund o lite lockande, satt bakom mig först men sen i knät... Mååånga klappar senare fick Tomten sin årliga kram o gick. Sen slets det upp klappar så det var papper överallt. Anton öppnade sin Rorri sen ville han just inte öppna fler... Lycka! Ida konstaterade att hon varit snällast, eftersom hon fått flest paket. Ola kom hem med kaffet som han köpt. Ajaj, missade tomten i år igen. Illa. Fast nog tyckte Ida att tomten hade likadana skor som pappa.... (fast det var det inte alls).
Efter att alla klapparna var öppnade o beundrade vankades det saffranspannkaka o kaffe/te innan det blev hemfärd för trötta firare o sängfärd för de små.

25e gjorde vi just ingenting. Åkte till Lundby o åkte lite bob i snöfallet, åt lite mer julmat. Anton gillade det där med bob starkt o plockade ordet bums. Mii bobb!! Jaaaa!

Igår tog vi fram min gamla bob/snowracer o då var Olas inte värd mycket längre... båda skulle ju ha den stora såklart. Pulsade iväg till backen o åkte en stund. Hem o äta mat, spela spel o sånt.

Idag har vi varit o badat på Eyrabadet. Mycket lyckliga barn. Ida simmade med flythjälp o rätt så skapliga tag för att vara första gången... men att få vatten i ansiktet är läskigt. Anton simmade hundsim skapligt fort o struntade i om han fick vatten i ansiktet när han hoppade o åkte rutchbana. Glada barn. Lite fika o mera hoppa i. Duscha o trötta barn hem i snön. Mat o lugna tag. Anton slocknade framför Cars o fick väckas. Lite Fia o lite Wall-E.

Nu är min ledighet slut o jag ska alltså jobba imorrn. Känns sådär. Men det är väl som det är...

Jo förresten har vi nu fått en tid till logopeden... 14/1 oktober var det ja... jo eller hur?! Får se vad hon har att komma med nu då. Ser ut som det är jag som får gå. Ska se hur det funkar på jobbet bara. Ska vara där 9, sen är det väl en timme typ. Lämna på dagis så tar de typ en timme till innan jag är på jobbet... så kanske kan komma vid 11.

Nu måste jag sooova 5 kvart i timmen om jag ska orka me imorrn. Bara H o jag.

fredag 18 december 2009

Ledighet

... nu ska jag inte jobba mer förrän i mellandagarna. Mycket att göra innan jul men vi är lediga båda så vi hinner säkert. Det ska bli såå skönt att inte behöva gå upp före 6 och kanske tom få sova till 9 varannan dag. Najs. Behövs.

Imorrn står skinka och julgodis på att göra listan. Sen är det överraskning för lillebror på kvällen. Det ska bli helskoj!

tisdag 15 december 2009

Snöööö!!

Äntligen! Den föll i natt ca 5 cm som legat kvar idag. Moddigt på vägarna men nollgradigt. Kommer mera. O det ska bli kallt! En vit jul!

Rapport från far

..som åkte till farmor igår.
"Mor vill inte nåt: medicin, mat, kalas, prata. Kunde inte hålla sig vaken. Var inte med oss."

Känns tungt. Låt henne få gå.

måndag 14 december 2009

Trööttt

Skapligt lugnt på jobbet idag. Men rätt så taggigt.

Luciafirande på dagis. De var så söta. Anton var så stolt över sin tomtedräkt. Blev jätteglad när jag visade honom den i väskan i morse. Han visade den genast för alla fröknar o efter lunch tog han den på sig...

Idas lussetåg var jättebra. De läste massa dikter o sjöng massa sånger. Anton var duktig o satt stilla hela tiden o tittade på Ida. Sen fikade vi i f-klass lokalen. Promenerade hem.

Jag lämnade bilen hemma o tog sällskap med Ola dit innan, o när vi gick fick jag sms från pappa. Dels vad de köpt till Lillebror men också att han var på väg till Kga för att farmor var jättedålig. Har sen inte hört nåt mer...

Gjorde färsbiffar till lite sen middag o stoppade barnen i säng vid 2030. Bakade lite trekornsbröd som jag fikat lite på. Ola städar i förrådet. Nu är det läggdax.

söndag 13 december 2009

Najs helg

Helgen började med att jag lämpligt nog kunde gå från jobbet lite tidigare 1645. Och dessutom slapp jag leka provtransport till USÖ. Hem o käka lite, byta om. Fest i Garphyttan till sena natten. Skojsigt. Synd bara att det inte var fler som kunde komma... Några saknades mer än andra. I säng vid 3.

Sov till 9.30 frukost och sen körde vi storstädning i hela huset nästan. Bytte lakan, körde tvättmaskinen varm, dammsög överallt, dammade, vattnade alla blommor, tog äntligen bort hörslingan i vardagsrummet. Barnen lekte snällt...slogs bara lite när de var hungriga. Provade luciaklänningen o kollade lamporna. La barnen, åt lite tacos... beställde lite grejer på nätet. I säng vid 2.

Idag... Ida ropade vid 9. Då hade hon varit vaken en stund. Anton sov vidare till 930. Är det vinter eller är det vinter när tom ungarna sover länge på morron?! Skönt hur som helst. Vi käkade frukost o barnen kollade bompa o lekte. Jag skrev lite julkort. Ola kom ner nyduschad vid 1130. Jag duschade så åkte jag o barnen till Vintrosa o bakade peppisar. Lät Anton äta hur många han ville... han trodde inte det var sant... han trodde han var jättsbusig varje gång han hämtade en ny. :) De var riktigt uthålliga med bakningen, tror jag hann kavla ut 4 ggr innan det blev tröttsamt o de kollade Rasmus o åt peppisar istället.
Blev kvar till 20 o åkte hem med barn i pyjamas. Anton sov tungt när vi kom hem, Ida var jättetrött. O jag hamnade här...

Imorrn är det luciafirande på skolan och dagis.
Dagis ska lussa ute på gården kl 1530. Då måste det väl räcka att de har tomteluva på sig, om det har hela pyjamasen på sig lär ju inte synas i alla fall. Eller hur? (hittar bara luvan nämligen) :)
Skolan F-1 lussar i matsalen 1630, har strukit linnet och kollat lamporna. Förra året var linnet upplagt 15 cm... nu inget. Det blir en smula långt men bara nån cm. Det är i stl 122. Ida har växt!

Nu i veckan måste jag fixa sista klapparna. Baka lite bröd o godis. Julhandla en massa käk.
Ser fram emot fredag då syrran o jag ska kidnappa lillebror... vad vi ska göra får ni höra sen. Ska bli såå skoj! Ola jourar inatt, tis.natt och tors.natt. Så vete tusan när det ska ske.

lördag 12 december 2009

Sjukt barn

I tisdags när jag hämtade barnen var Anton väldigt trött. Ville sova för natten redan vid 17... åt just ingen middag. Men i onsdags på morgonen var han pigg o som vanligt... eller hur pigg man nu är halv 7 på morgonen när man varit vaken i en kvart...
Strax innan de skulle gå på middagsvila på dagis ringde de o meddelade att han verkade lite trött och hängig så de ville kolla att de var ok att han fick sova o så hade han visst klagat på ont i armen o näsan så hon undrade om han fått sprutan o om det inte kunde vara bihålorna kanske. Eh nej, sprutan tog han för över 3 v sen o barn har inga bihålor... Kanske kan bero på att han är täppt... Hör av er om han ff är hängig när han vaknar eller får feber...
Hörde inget mer. Hämtade som vanligt. Superhängig o känslig liten son, oerhörd ljudvolym på avd. "Men han verkar inte ha feber..." Kom hem o tog en temp på honom för jag tyckte han verkade varm... jo då 38.9....
Så... skaffa vik o ringa jobbet. Jag var hemma torsdag o Ola var hemma fredag.

Avboka barnvakten till fredagskvällen o gå själv på festen. Mycket trevligt fö. Kom hem vid 3 så idag är man lite sleten.

Anton är subfebril o vill just inte äta. Trött o behöver sova middag... hmm Jag tog med mig StrepA lådan hem... ska nog kolla... tycker allt han luktar lite misstänkt.
Blir det vab i veckan blir de jag som är hemma.... Ola går ju jour.

Idag städar vi. Jag har klarat av sovrummen och lekrummet. Tvättar. Ola ska åka med insamlingen. Jag ska ta hand om badrummet och toan.

måndag 7 december 2009

Om språkkliv

Ja, nu har det hänt nåt... det kommer småord. O lite längre meningar.
den e min
bä, ha den, momo (jag vill ha med lammet till mormor)
va jö, pappa? (vad gör du pappa?) *gör - nytt ord*
vaj e den?

Han tar initiativ o berättar saker... lååånga haranger... inte fullständigt begripliga dock.
Var o hämtade pappa o sa "däj, tutu!" *kom* (tecknar) "kom pappa så bygger vi tågbana"

hjää (hjälp)
o det är mycket jappej (ramla/tappa) nu

Han går själv o kissar o var faktiskt själv o bajsade på pottan idag. Men han säger gärna till innan han går, men är Ida där så kan han också sätta sig o kissa en skvätt... Helt torr dagtid. Kan bli nån liten olycka på dagis nån gång. Fortfarande problem med läckage på nätterna... blöjan hamnar snett eller lilla snoppen ligger inte som den ska.

"Min" betyder även "jag" om man tittar på bilder o så.

Logopeden har vi ännu inte hört nåt ifrån.

torsdag 26 november 2009

Snart helg

Äntligen lider veckan mot sitt slut. Eftersom förra helgen spenderades nån annanstanns än hemma så lider hemmet av brist på underhåll. Tvätten är i alla fall tvättad nu. Men Hubus morrar i hörnen o jagar en i hallen... Lakan har jag bytt 2 gånger denna vecka... Lilla sonen borde nog läras att gå upp o kissa. Läcka i min säng är inge skoj ju. Blääk. Men han är söt särskillt när han sover. :)

Satt o kollade igenom planerna för december o insåg genast att det där med julklappshandling borde ske per omgående för det är inte alls mycket tid att fundera på kvar ens nu.

28-29/11 Dvs nu i helgen... första advent. Prel pepparkaksbak i Lundby/lussebullebak här.. o så ska ju alla stjärnor mm upp. Gardiner i köket vore trevligt o så var det ju städningen. Men är barnen stationerade i Lundby så får vi kanske ... eh städa... i fred, eller nåt, eller också.

3/12 Jag ska på julfest med jobbet på Naturens Hus

5/12 Fira pappa o Tobias kl 14 Lunch i Vintrosa o förmodligen spenderar man ju då större delen av dagen med att vara social där. Trevligt. Presenter????
6/12 Ida på kalas 10-12... 3 småtjejer som gått ihop... Presenter??

11/12 fredag alltså, kl 19- sent är det tänkt att vi ska ha en liten träff i det gäng som vi brukade umgås i för sådär en 10 år sen eller så... Ser ut som vi kan få barnvakt. Ska bli superskoj!

12e kanske peppisbak i Vintrosa
13e Ola går på jour på em.

14/12 Luciafirande på dagis o skola. Öppet hus på fritids från 14.30. Luciatåg på dagis ute på gården 15.30 (efterföljande medhavt fika inne på dagis.) Luciatåg med F-1 i matsalen kl 16.30 m efterföljande fika (som barnen bakat) till självkostnadspris i fritidslokalen.

16/12 Lillebror blir 18 år. Hallååå?!? Var inte han typ 5 alldeles nyss??

19/12 Fira Lillebror. Ut o käka på Italiensk restaurang. Gott.
22/12 Fira farmor? Ja, lilla farmor som nu är inlagd för jag vet inte vilken gång i ordningen i höst... ska fylla 80 år då. O hon vill ju såklart bli firad på rätt dag.
23/12 Fira lillejul i Vintrosa kl 15. SysterYster ska åka hem till la Stada på julaftons morgon och jobba på kvällen.
24/12 Jul här tänkte vi för de nära o kära som vill komma.

Ojojoj...

tisdag 24 november 2009

Swedac

På tisdag nästa vecka får vi främmat på jobbet. Inspektörer högt o lågt. Spännande. Så nu är det bråda dagar att kolla att allt verkligen är som det ska vara.

Skoj skoj.

Söndag

Jag o Ida
Moster vaknade först i vanlig ordning och började stöka i köket. Ida vaknade sen o hojtade att det var ljust... mm jo... vi myste en stund men hon var rätt hungrig så det var bara att masa sig upp o fixa frukost. Halv 11 åkte vi tunnelbanan mot Naturhistoriska. Tittade lite på utställningen om dinosarier o så innan filmen på Cosmonova började. Ida tyckte det var jättespännande. O mitt i filmen ville hon försäkra sig om att vi skulle ringa till pappa sen o berätta. Vi såg "ett flodäventyr i Grand Canyon". Sen sparade vi på vatten...
Efter filmen tittade vi på mer utställningar... den om människans sinnen lockade Ida mest... en o annan sten o döda fiskar var mindre intressant tyckte den mindre huvudpersonen.. vi tog oss ner i källaren o fyllde på i förråden med köttbullar o potatismos/kycklingspett o klyftpotatis. Betydligt gladare hoppade o stuttsade vi (eller ja, Ida i alla fall) sedan utför trappen... mot tunnelbanan och bussen som tog oss i småregnet till Aquaria. På Aquaria tittade vi på regnskog, massa fiskar o hajar mm... Vid 16.15 tog vi oss ut i mörkret och regnet för att ta oss till Centralen och tåget hem, trodde vi i alla fall. Bussen passade perfekt. Hann hoppa in på Åhlens en sväng o kolla på en klocka, trååååkigt sa Ida.
På plats på perrongen strax före 17. 17.07 skulle tåget gå. Försenat till 17.15 var första budet... nåväl det är väl ok. Men för att göra en lång och långtråkig historia kort... 18.40 ung kunde moster vinka av oss o vi rullade med ett annat tåg mot Kungsängen. Där klev vi av i regnet för att åka buss till Bålsta. Vid bussen beordrades vi åter till tåget vi kommit med eftersom signalfelet i Bro nu var avhjälpt (o olyckan mellan Kungsängen och Bålsta bortstädad gissar jag). Åkte till Bålsta. Bytte tåg till ett gammalt tågset, hittade vår plats, åt macka. Rullade från Bålsta ung samtidigt som vi skulle ha klivit av hemma i Örebro. Hurra. Trött Ida stökade omkring i sätet o fick inte ro... Strax efter Enköping kom ett par åter från restaurangvagnen väl hastigt o mannen dråsade ner i fel säte... o började tja... han mådde inte så bra... personal tillkallades, läkare o sköterskor kom i hjälpte till. Stopp i Västerås ca 30 min i väntan på ambulans. Najs. Läste Bamse. 21.30 var vi hemma. Hungriga. Åt o berättade helgen för pappa. Ida somnade 22.30.

Pappa o Anton
Hade en lugn morgon o sov till ca 9. Packade ihop sig o gick till Eyrabadet. Efter lite tveksamheter badade de med liv o lust till efter 13. Dusch o hem för färd till farmor o middag o lek där. Åkte hem vid 19. Besviken Anton på att han inte fick vara med o hämta oss på tåget somnade snällt vid 20.

Lördag

Upp tidigt som tusan för att hinna till tåget..
7.50 var vi på Södra station. 8.02 vinkade Ola och Anton av oss.

Jag och Ida
Ida tyckte det var himla spännande att åka tåg... kolla en åker... kolla skog... efter Arboga ville hon läsa Bamse... o efter Västerås var det "är vi inte framme snart?!?" ett besök på toa o lite fika senare så var vi ju faktiskt framme snart.
På Centralen stod efterlängtad moster o väntade med stora kramen. Vi låste in våra väskor i en stor förvaringsbox som nog lätt hade kunnat rymma liten Ida. Beskådade ett pepparkakshus i gigantformat. Men se smaka fick man inte... hade man lust att baka sig ett eget så stod dock receptet på ett plakat... Njaa... kanske inte. I alla fall inte idag.

Solen sken så vi bestämde oss för att promenera ut till Djurgårn. Sagt o gjort... Idas fötter var dock lite trötta när vi kom fram. De piggade snabbt på sig väl inne på Junibacken. Största behållningen där var Sagotåget, lätt. Resten var kort o gott för barn.. Ida gillade stället. Tillslut tröttnade vi dock på alla barn o alla föräldrar och ljudnivån... Hungriga tog vi bussen upp på stan. Trängdes lite på McD o blev mätta. Ida fick en lila ballong som hon sedan tappert släpade på hela dagen och hela söndagen och på tåget hem... nu vet jag dock inte vart den är.

Mätta o nöjda tog vi oss an stan. O det var lilljulafton på HMs barnavdelning... dryga 900 fattigare blev mamma... sen följde Lindex, o KappAhl o Åhlens o nåra ställen till innan Ida meddelade att nu var det nog. Vi hämtade väskorna och tog tunnelbanan till Mörby centrum, smet in på Hemköp o provianterade. Lång promenad för liten 6årings trötta ben upp till mosters lägenhet.

Fika sig lite bulle o gott te/mjölk så vi orkade laga mat...

Ida slappade i soffan framför Madicken o vi hjälptes åt att laga mat o bädda Idas säng. Håkan skickade vi till affären för att handla allt vi glömt o för att hyra film. Färsbiffar m sås o pasta blev det. Ida åt mest pasta. Så förflyttade vi oss till soffan med chips, choklad o ostbollar o tittade på Bröderna Lejonhjärta. När de sett ljuset i Nangilima var det en trött tjej vi stoppade i säng.

Lite mer te o en helt annan film... Håkan gav upp efter en halvtimme o la sig. Vi såg filmen klart men det var en konstig en. Vid elva la vi oss.. fast det kändes mer som halv 2 eller så.

Anton o pappa
När de vinkat av oss åkte de hem och tog med sig draken ner till fotbollsplan o flög lite med den ett tag. När den störtat och gått sönder gick de hem o cyklade en sväng. In o lagade mat, spelade spel o tittade på Nemo. Mysa.

måndag 23 november 2009

Vilken helg!

I helgen har vi inte tvättat, diskat, dammat, städat osv... Vi har umgåtts med våra barn, var o en på sitt håll.
Ola stannade hemma med Anton och jag åkte med Ida o hälsade på moster i Stockholm.

Fredagskvällen började bra med att Anton var hängig o kändes varm... 38,9 sa tempen o Lek o Buslandet på lördagen ställdes in. På lördagmorgonen hade han dock bara 37,5 o var pigg som vanligt.

Nu hojtar han o kvällen är sen så jag berättar mer imorrn...

fredag 20 november 2009

Regn regn o en massa kött

Det bara regnar... blääk väder.
Ikväll har vi ensamma tagit hand om 48 kg kött... myckete skära blev det. Började vid 21 o var klara 23.40 ung. Trött nu.

Pappa var här o hämtade deras del, packat o klart. Sjuka är dom. Idag hade mamma åkt hem från jobbet. Lillebror är feberfri. Pappa har just ingen feber men världens hosta o trött. Jag gissar starkt på influensan trots avsaknaden av feber... Skulle vara intressant att veta men det finns det ingen medicinsk indikation för ju.

Idag var det lugnt på jobbet. Skönt. Mycket frågor på telefon om vaccineringen.

Nu ska det sooovas.

onsdag 18 november 2009

Anton

Språket tar kliv...
2-3 ordsmeningar kommer så smått.
Mamma tänge döjje
Däl e min sitta!
Haa den!

Just nu är favoritordet MIIIIN! O allting är hans... åtminstone en stund medan han har den...
Han är mätt o går från bordet. Pappa undrar om han kan ta resterna... Näää, MIIIN!

Tecknar gör han också... spontant kommer: kom, mätt, igelkott, fjäril, katt, macka, klappa, groda
Djur kan han en del... de heter oftast som de låter dock.
ovvovv (hund)
kaka (katt)
shii (fisk)
gjii (gris)
kacka (anka)
maao (katt), muuu, bää (får), kakaka (höna), pipipipi (fågel), ouhhhh (häst), *grymtar* (gris), hoho (uggla), aagrrr (lejon), *smackar* (ekorre), oouhhouuhhhooo (kuckeliku/tupp)

Pigga barn

Igår kväll var det gnälligt här hemma. Ont i armar/huvud/o lite varstanns, feber på dryga 38 grader. Vi bestämde att Ola skulle vara hemma men att han skulle kolla temp på dem först idag på morgonen. Så imorse var barnen feberfria o pigga... eller ja, så pigg man kan vara en regnig morgon i november kl 6... Så de fick gå iväg idag ändå. Ola med. Han var nästan lite besviken för det lät det som, hade väl sett fram emot lite sovmorgon o slappa... :)

Rätt lugnt på jobbet idag var det. Hade BET på em, men bara 45 min istället för 90 min. Chefen är en upptagen man dessa dagar.

Fortfarande vaccinbrist i länet. Nåra doser kom på em, är väl de 3500 som de ska ge imorrn på mässan plus det som bvc ska hämta typ 400. Skönt att ha det gjort. From imorrn kommer det att vara separat kö för barn 6 mån-17 år med anhöriga som då också ska prioriteras framför den andra kön av äldre vuxna. Hur de skulle prioritera dem fick vi inte veta... antar att de tänker släppa in fler ur barnkön än ur den vanliga i taget eller nåt sånt.

Lillebror blev sjuk i lördags typ när de var här på lunchen ju. Pappa kände sig smårisig då i måndags när han tog sprutan... Pratade med honom nu ikväll o han lät helrisig men sa sig just inte ha nån feber. Mamma hade också börjat hosta så smått nu ikväll. Svååårt att säga om det är en vanlig bonnförkylning eller influensan i mild form. Hur som så får vi fixa köttet själva imorrn eftersom jag inte vill ha sånn förkylning lagom tills vi ska iväg till La Stada o absolut inte vill utsätta barnen för ev influensasmitta. De har ju ännu just inget skydd av vaccinationen.
Det är ju bara 40 kg... det lär vi ju fixa... Frågan är väl vart vi gör av allt. Ola har skurat lillfrysen nu ikväll... o vår stora är inte knökfull så det kanske går. Annars får de väl komma in o hämta grejerna på senkvällen.

Nu är det sovadags. Trötter. Gillar inte november... regna regna regna grått o grått o mörkt.

tisdag 17 november 2009

Barnen är vaccinerade!

Ja, vi fick det överstökat igår trots allt.

Jag var ju på massage kl 14 så vi kunde inte åka dit o köa i förtid som typ hela Örebro gjorde. När vi sen kommit hem, Ola slutade tidigare o hämtade barnen så vid 15.30 kom det rapporter i via anhöriga om att vaccinet inte skulle räcka o att det var trafikkaos på platsen. Vi avvaktade lite o vid 16.30 kom det i radio om att det inte skulle räcka till alla som stod i kö redan. Skit tänkte vi. Farmor åkte tillbaka till jobbet. Farfar lyckades köa sig fram o få sin dos ung då. Sen åkte han upp till farmor på jobbet en stund o efter ett tag ner igen för att kolla. Ringde oss vid 18.40... det finns 120 doser kvar o är ingen kö. KOM! Så vi slängde oss i bilen o åkte. 5 min innan han ringde så ringde min far om att han var på väg hit med vår frys som varit på sommarkollo hos dem. Så jag ringde pappa när vi var på väg o han kom dit också.

Fick vänta en liten stund därinne, typ 3 före i vår kö. Anton blidde ledsen... aj där! Ida sa aj men grinade inget. Idag på morgonen har båda lite aj i armen... Ida klagade lite över ont i pannan också men det kan vara att det är tidigt på morgonen o hon är trött bara.... får se om jag blir ringd av dagis/skola idag.

Dags att åka till jobbet nu. Bil idag så jag har lätt att hämta dom om det behövs.

lördag 14 november 2009

Veckan som var...

Nu är köket äntligen i princip klart. Fattas trösklar och invändigt foder på ytterdörren, tak- o golvlist, lite latexfog här o där, nån trähylla, målning på dörröppningarna. Pausar lite nu bara.

Vilken vecka vi haft.
Tapetserade hela o då menar jag verkligen hela förra helgen. På lördagen startade vi vid 11 o höll på till 18 då Ola åkte på grabbkväll. Lillebror var här på em/kvällen o sällskapade med mig. Sen körde vi igen när Ola kom hem vid midnatt typ till 2. På söndagen kom vi igång vid 1030 och höll på till 2.30. Jo en o annan matpaus var det väl kanske.
Måndag var det helt galet på jobbet. Kom hem, åt middag, la barnen, tapetserade till 2.30. Klart!
Tisdag också helt galet på jobbet, blev lite sen till tåget men hann med. Lämnade H med röran. Slappade på tåget på vägen till Stockholm. Tåget var i tid! Upp till Elin o dumpa väskan, käka middag. Iväg till Globen, allt annat än själva. Var där ca 20, kolla på förband Evermore (!??) till 20.30. Kolla på scenstädning till 20.45. Kolla på konstigt folk i publiken o lyssna på konstig musik till 21.15. Kolla på PINK till typ 23. AWSOME!!! Försöka gå till en annan tunnelbanestation än hela Globen. Svära lite över skyltningen. Gå 3 stationer o hoppa på tuben på Gullmarsplan istället 23.30. Dricka lite te, prata lite i soffan. Soooooooova.
Onsdag en skön morgon, Elin väckte mig 8.20 då var teet nästan klart. Åkte ner på stan till strax efter 10. Shoooooppa! Hem med tåget 16.37. Fullt tåg till Enköping. Powernap. Hämtades av Ola o barn 18.40. Hem o lägga barn. Äta lite. Städa till 1.
Torsdag. Lugnare på jobbet o en inte fullt så tidig morgon med barnen, skönt. Det var lugnt på fm o Eva såg ut som ett lakan, skickade hem henne kl 10. Sluta 15.08 istället för 15 (varför dyker det alltid upp "måste göras nuuu" saker precis när man ska gå??). Åka med bilen till dagis/skola utan cykeln som jag skulle ta med bakpå. Hemma 1540, samtidigt som Mormor kom. Prata lite med henne. Till Här 15.55, var lite sen men Johanna hade fastnat i nån affär så vi började 16.10. Skön stund. Ola ringde 16.40 ung o var på g hem. Slappnade av, mormor skulle hinna iväg. Ola åkte hem o löste av med barnen så hon hann på sin Italienska kl 17.15. Jag var klar ung då o handlade lite akut på Ica. Hemma 1730. Städa av. Slänga ihop en kladdis. Få iväg Ola o barnen till Farmor. Vispa grädde, skära grönsaker mm. Ta emot säljare 1830 o gästerna strax därefter. Vara värdinna. Ola o barnen (och min cykel) kom hem 2030 samtidigt som de sista var på väg ut. Stoppa barnen i säng. En kopp te. Dog i soffan o vägrade göra nåt mer.
Fredag hade Eva tagit semesterdag så H jobbade fm o Elsbritt med. Dvs jag var själv på em... men det var rätt lugnt så det var ok. Hade att göra hela tiden men ingen kö att tala om. Fick dock fika sent som vanligt. Orkade inte städa på kvällen. Röjde köket bara.
Lördag födelsedagslunch med släkten, se annat inlägg.
Söndag ska vi väl städa klart antar jag, köra grejer till återvinning, handla tvätta, det vanliga... ut o busa med barnen om det inte apregnar som idag. Blääk

Idag har verkligen solen lyst med sin frånvaro... grått o grått o grått... regn regn o regn, längtar till våren.

Planering av kommande vecka:
Prio 1 vaccinera barnen. Alt 1 tala snällt med dsk och bvc hos oss på måndag. Alt 2 Mässan måndag em. Alt 3 bvc tisdag em.
Måndag: massage kl 14.
Torsdag eller fredag: hämta 40 kg kött o packa
Lördag-söndag: Sthlm med Ida. Anton har pappahelg o ska busa hemma.

Födelsedag

Hipp hurra, jag fyller år idag!

Har haft en bra dag. Fick sova till efter 9 då övriga familjen kom o "väckte mig" med paket. Åt frukost. Duschade i fred. O började fixa med maten vid 12 då Ola tog med sig barnen till Ica för att stödhandla lite. Kl 14 var maten klar och gästerna anlände.
Vi bjöd på:
Huvudrätt_
Helgrillad fläskfile med klyftpotatis, limesås, kantarellsås och en blandad sallad med tillval av fetaost, soltorkad tomat o vanlig tomat. Till detta serverades ett rött Merlotvin alt NorrlandsGuld samt vatten med eller utan bubblor. *mums*
Efterrätt:
Kladdkaka med en klick grädde och kaffe eller te

Tyvärr verkade lillebror inte alltför pigg o blev hängigare o hängigare... hoppas han mår bättre snart och att det inte är knorrsjukan. Gillar inte riktigt ev smittexponering av mina ovaccinerade barn. Själv utsätts jag ju dagligen i jobbet o har inte blivit smittad än så det är lugnt. Barnen ska vaccineras snarast möjligt.

När gästerna åkt vid 17 var det dags att fylla diskmaskinen och tvättmaskinen o plocka undan. Sen har jag druckit sådär en 4 koppar te o busat med barnen.

Sen en liten stund är barnen sovandes i sina sängar o jag slappar i soffan. Vad ska man hitta på nu då?

Presenter fick jag...
objektiv SIGMA 70-300 mm MAKRO *Nice*
1000 kr till nåt mysigt... typ spabehandling... *nice oxå*
presentkort på HM *går alltid åt*
Tack o puss på er

Recept på limesåsen
ca 3 dl turkisk yoghurt
0,5 tsk honung
1 tsk sambal oelek
skal av en hel och saften av en halv lime
Gifte sig väldans bra med salladen, fetaosten och den soltorkade tomaten... mumma. Är säkert god till grillat ute på sommarn med.

torsdag 5 november 2009

After work

.. ska jag på snart om bara Ola ids komma hem i snöfallet nån gång. Han går ju så det kanske tar en stund o han har inte ringt än.

Vaddå går? Jo han skulle byta till vinterdäck på cykeln igår kväll... då gick ena fäljbandet av eller om det var av, vet inte men det gick ju inte att sätta på vinterdäck då i alla fall så han fick gå idag.

Jag är asatrött men jag blir säkert piggare när jag kommer ut igen. Har satt in maten i ugnen o barnen framför Rorry. Nu ska jag leta på mina vinterskor och handskar mm. Om jag hittar vinterlådan.

Trött

På väg i säng.

Var med o delade ut hälsodeklarationer till alla som ville vaccinera sig idag... lär ha varit en 300 st eller så. O så alla andra som jag träffat idag så lär det vara en 400 pers som jag pratat med idag. Lite trött i huvet sådär.

Var till Willys o handlade när maken o barnen åt middag. Det snöade. Fick med mig fel sorts blöjor hem. Morr.

La barnen. Slipade spackel. Spacklade lite. Duschade. Drack lite te. O nu är det sooooova som gäller.

tisdag 3 november 2009

Skummat, planering av livet o utvecklingssamtal

Ja, nu är det skumfogat. Det var spännande. Lite svårt att veta hur mycket man sprutar in i ett hål o hur mycket det sen kommer expandera. Så det var bara att spruta o vänta o se... (hur lät det där då?!?)

Pappa har varit här idag o satt på foder på dörrarna och fönster på utsidan samt plåtar under dörrarna och fönsterbleck. Snyggt... ska bara målas då, men han tyckte det kunde vänta tills i vår. Bra, för det är liksom lite annat att göra just för tillfället.

Imorrn kommer troligen snälla svärmor o reparationstapetserar lite. När jag kommer hem ska jag slipa o spackla sista på ytterväggen. Så blir det med slipning på torsdag eller fredag. På torsdag så är det ju after work me jobbet så då kanske jag inte ska damma ner mig innan. Nä, det får nog bli lite allmän städning/matlagning istället.

Onsdag: reparationstapet, slipa spackla
Torsdag: städa
Fredag: slipa, kontrollera spackling
Lördag: städa slipdamm, tapetsera
Söndag: tapetsera? städa mera, flytta in bordet i köket!
Måndag: städa, handla, packa
Tisdag: åka till La Stada PINK!
Onsdag: Shopping, åka hem till Byhåla, städa o fixa
Torsdag: slänga ihop en kaka, sista minuten shoppa nåt glömt? röja leksaker. Me&I party 19-
Fredag: dö i en hög i soffan efter jobbet, ta fram kött ur frysen
Lördag: fylla år, släkten på lunch kl 14
Söndag: tjaaa... vila kanske? Tvätta bilen, slipa upp portalerna o spackla dom. Putsa av fönsternischerna och olja dom. Möblera om i skåpen i köket. Röja upp i tvättstugan...

Jaa, inte är man arbetslös...

Min busunge taget i augusti...


Utvecklingssamtal med Anton... eller utan Anton som tyckte det var helkonstigt att mamma inte skulle ta med honom hem på en gång... men om Anton i alla fall. Allt bra. Låter som att vi träffar samma kille liksom. Hon fick telefonnumret till logopeden så får vi se om de lyckas etablera kontakt.
Han har varit blöjfri på dagis nu må-ti utan olyckor. Så nu kör vi så sa vi. (Funderar på att ta hem blöjorna så ingen personal drabbas av plötslig lathet... skulle väl vara om de ska på utflykt eller så då möjligen...)

lördag 31 oktober 2009

Allvarligt!?!

Vem är det som sätter programtablån på alla kanaler?

På bästa sändningstid en kall och mörk all helgona lördag är det:
SVT1 Dansbandskampen (dansband... blääärk)
SVT2 Vingar av vax (vad ÄR detta?)
TV3 Singing bee/Hål i väggen (jösses vad illa det låter/se nedan)
TV4 Körslaget (låter kanske lite bättre men vem orkar)
Kanal 5 Gary (???)
o på resten skit skit o mer skit o nån asgammal avdankad amerikansk komedi film o en asgammal skräckis o så lite tennis

O vem kom på programidéen till Hål i väggen??? Vi tar nåra okända typer till programledare som tror att de är lite småroliga. O så utser vi nåra okända valfria brottare/kampsportare/... som tävlande. De ska ta sig igenom hål i en frigolitvägg o klarar man det inte åker man ner i kallt (?) vatten. De ska ha silverfärgade (!!) heloveraller (!!!!!) med knä och armbågsskydd i lagfärger o så en röd hjälm. Gud så snyggt.
Ja ok, jag vet idéen är japansk... det säger ju sig självt liksom.
Men vem i ¤!&())=/%¤# köpte in den på tv3!? Är det NÅN som tittar på eländet?


Nåväl. Vi har ätit gott från Karishma. Brottats lite. Funderat lite på om lampan utanför kanske är sned. Nu är det läggdax. ;) 12 år, ja typ nu. Puss.

fredag 30 oktober 2009

Anton

glömde jag skriva om...

Natten till igår sov han ordentligt. Äntligen. Rätt trötta föräldrar har killen.
Men då somnade han som vanligt vid 20. Vaknade först vid 430. Kom över till mig. Somnade om bums o sov till 7.30 då jag väckte honom.
Nu inatt somnade han som vanligt men vaknade redan vid 130. Sov sen till morgonen. Men det gjorde inte jag för Ida hojtade vid 3 o ville ha hjälp med att få filten åt rätt håll. Så försökte jag somna om medan Anton sparkade mig i ryggen, vände på honom ett par gånger innan han låg kvar o still. Upp vid 7 igen.
Nu somnade de båda vid 2030 får se hur länge lugnet varar.

Igår när vi kom hem på gatan så såg vi en röd SAAB åka upp på vår uppfart.
- Vem är det där!? Frågade jag barnen.
- Mormor! sa Ida
- Momo!!! sa Anton
- Nja det kan ju vara Morfar också. Sa jag.
- Nä Momo! Sa Anton.
- Ja vi får väl se, sa jag.
Så kom vi fram o såg att det var Morbror och Morfar som klev in hos oss.
- Nääe Momo, kom de från Anton då.
- Nej, Mormor är nog hemma. :)

Sen frågas det en del
- aaee Oiiis???
- Helikoptern står .....

- de e miiin mamma/pappa/nene/oiii/namnam

Antons mamma räknar det som 2-3 ordsmeningar, dessa efterfrågades på logopedmötet sist o då var vi tveksamma. Visar ju på att det går framåt. Hon (logopeden) sa att de (2 ordsmeningarna) brukar komma när ordförrådet är en 60-70 ord. O det stämmer ju.
Vi skulle dit igen i oktober... kan bli lite svårt. Den är liksom slut nu.

Idol

.. är det enda som går att titta på på tv just nu. Blääärk. Inget annat orkar jag hitta på nu heller. Gå o lägga sig är lite tidigt.

Nu ringde maken. Rapport om dagen.

Idag har pappa varit här o slitit. Igår tog han ledigt o dök med brorsan o var o kollade bil o så... så då var jag måttligt nöjd med det. Men idag har han inte bara satt upp nischerna till båda fönstren han har satt upp dörrposterna också. Men så var han kvar till 17.15 också o var rätt död när jag pratade med honom förut. Stackarn.

Imorrn ska jag åka ut till Vintrosa o hämta fogskum så Ola kan får skumma de stora hålen innan jag kan spackla det sista. Har inte orkar varken slipa eller spackla. Lär inte bli nåt tapetserat i helgen i alla fall. Troligen nästa helg då.

Ola sover imorrn, ett tag i alla fall. Då hämtar jag skumfogen. Så får han skumma hålen när han vaknat. Sen ska det härda ung ett dygn. O vi kanske ska fira våra 12 år på nåt litet vis. O åka till kyrkogården o tända ljus.
Söndag jobbar Ola hela dagen. Jag ska ta hand om barnen, kanske lyckas jag få på lite spackel där det behövs... innebär att jag bör slipa imorrn innan han skummar också. Städa o det vanliga. Åker till Vintrosa för middag kl 12 med barnen. Tjälknöl och pot.gratäng. Gött. Längtar. Planering av alla födelsedagar framöver och jul. Förmodligen lite prat om farmor.

Fö var det ingen vårdplanering av henne häromdagen. Farfar hade missförstått. Däremot har de flyttat upp henne till 3an igen med telemetri i 3 dygn. Vad de nu ska komma fram till av det. Att hjärtat slår lite oregelbundet, att hon har svårt att hålla trycket, att hon har grav hjärtsvikt och förmaksflimmer... inga nyheter. O ja, det är sannolikt orsak till hennes stroke. Hon borde pga det ha waran men det är kontraindicerat på henne pga blödning. Trombyl skyddar inte tillräckligt på vensidan... ja. Moment 22. Parantes.

Japp sen är det vardag igen. Förmodligen en ganska "mycket att göra" vecka. Kommer mer o mer halsar och ÖLI nu. Influensor, tror jag hade en idag. Waranbehandlade som vill vaccinera sig o därför behöver nytt PK.

Tapetsering nästa lördag då. Byggstädning på söndagen. Jobba på måndagen och tisdagen. Packa måndag kväll. Åka till Stockholm på tisdagen efter jobbet. PINK. Onsdagen shoppa på La Stada. Röja lite till sent när jag kommit hem. Torsdagen jobba, förhoppningsvis flexa ut. Baka röja lite till. Me&I party. Fredag jobba. Lördag fylla år bjuda folk på fika eller nåt. Söndag slappa/sätta lister/åka o bada med barnen?

Känns lite fullplanerat nu.

tisdag 27 oktober 2009

Hemma med barnen

o har varit på utflykt till Totteparken nu på em. Barnen busade runt i solen. Skönt väder idag.

Pappa var här o fixade lite med dörrarna. Vet inte om han planerar att komma hit imorrn med. Själv planerar jag att slipa spackel o spackla en andra gång där det ev behövs ikväll. Men det kräver också att jag blir lite piggare för nu skulle jag kunna somna stående.

Anton knölade en hel del inatt med. Käkade välling x 2. Nån som käkat dåligt här... runt 5 lugnade han sig o låg hyfsat still. Vid 7 kom tågen utan att han vaknade. Vi sov till lite efter 8. Han ville inte ha välling o åt 3/4 macka till frukost istället.

Nu ska jag visst bygga lite tågbana...

Vårdplanering

.. är det i detta nu för farmor. Lär väl bli nåt rehab om de anser henne färdigbehandlad på lasarettet. Hem kan hon ju inte komma i alla fall i nuläget. Kroppen lyder henne ju inte. Kan man inte gå på toa själv kan man inte bo hemma. Får väl se vad de tycker. Äta och prata verkar funka skapligt nu.

måndag 26 oktober 2009

Hemma o skrotar

Anton knölade en del inatt med. Men inte var 40 e minut som fg nätter, utan mer eller mindre konstant fr 22-04. Skoj va... Var upp ett par ggr o försökt sitta på pottan men han vill helst ligga på en handduk på badrumsgolvet o få massage på magen. Där vill jag inte sitta mitt i natten så då fick han massagen i sängen istället o somnade om i typ en kvart... Han sov lite bättre på sen natten sen o vaknade halv 7 med ett neeeeej!!!! Ooookeeej.... bara att gå upp. En flaska välling senare var han betydligt gladare. Jag slumrade i soffan en stund medan barnen lekte snällt.

Nu har vi käkat frukost o barnen tittar på Madagaskar 2. Ska se om jag inte kan få på dem lite kläder innan morfar kommer o jobbar om en stund.

Pappa hade varit hos farmor i lördags. Bättre då. Det är tydligen inte afasi hon har utan mer struplocksförlamning. Hon kunde nu prata men det är väldigt sluddrigt. Men med lite fantasi kunde man förstå sa pappa. Hon har känsel i tungan men inte på insidan av kinderna. Dvs hon känner när det är mat i munnen men är det vätska är det svårt. Dvs det spills en del.
Bra att det går åt rätt håll. Men det känns i nuläget inte aktullt att hon ska komma hem mer. Deras boende är ju inte direkt anpassat. Lär bli rehab ett tag o sen nåt korttidsboende gissar jag.

Vi funderar på julplanerna. Vore skönt att slippa kajka omkring. O nu får vi ju plats här...

söndag 25 oktober 2009

Ensamtid

Har jag just nu. Välbehövd då tålamodet tog helslut nånstanns igår.

Anton var inte så skoj inatt heller men bättre än natten innan åtminstonde. Jag gick upp med honom vid 8, sommartid. Ola fick sova till 11.
Anton äter superdåligt. Antagligen har han kopplat att han fått ont efter att ha käkat. Han var med Ola till CO o köpte brytbladskniv o när de kom tillbaka var han jättetrött så han fick sova middag. Ville inte ha nåt att äta innan. Somnade vid 12.15 (vintertid) sov nästan 2 timmar. Vaknade jättegnällig. Ont i magen o hungrig. Fick tillslut i honom välling o sen satt han på pottan en stund o pruttade som en hel karl... massa luft stackarn. Betydligt gladare kille åkte sen till Farmor o Farfar för att äta middag o hämta Ida.

Jag har under tiden spacklat repgipsväggen som Ola satte upp igår kväll och sista idag. Samt slipat resten av spacklingen. Nu har jag duschat. Sköööönt. Lyssnar på bra musik som passar vädret o humöret.

Undrar om problemet är löst

Igår när jag var o handlade bajjade Anton tennisboll. - Ahaaa fekalom! Han hade lite mer ont under kvällen men betydligt bättre än innan. Körde microlax x 2 på senkvällen. Han sov gott mitt på badrumsgolvet. Har varit uppe o bajjat ett par ggr under natten. O så nu på morgonen. Lite gladare son nu. Får se om han kan käka lite bättre också. Just nu är det bara löst som kommer o luft... blöja på idag.

lördag 24 oktober 2009

Knöl Anton

Ja... samma sak inatt alltså. Ola var snäll o tog honom vid halv 3 med sig ner o satt lite i fåtöljen o sen i sängen här nere. Så jag fick sova lite i alla fall. Efter morgonvällingen var det samma gnäll. Sen har han inte velat ha nåt. O nu sista timmen var det nej till allt. Försökte med mat för jag tror han är hungrig (förutom trött) men jag fick lägga honom på en gång istället. Det ville han såklart inte heller men han somnade ändå. Får se hur länge lugnet varar. Vad är detta??? Akut glutenintolerans??? WtF!? Ingen feber. Nu pausar vi välling tänkte vi så... ska se om man kan få i honom lite käk sen.

Ida är på kalas för Minna. Ola har hämtat kärran o shoppar nu på Byggmax. När han lastat av lär de vara dax att hämta Ida o köra henne o kärran till Lundby där hon ska sova inatt. Sen ska vi sätta upp rep.gipsskivor, spackla o slipa. Om vi får för Litengnällis så klart.

Ute är det grått o regnar. Alla löv är snyggt brandgula o ramlar av så fort de bara kan.

Nu ska jag kolla på resa.

fredag 23 oktober 2009

Trööött

Inatt sov Anton i 20 min intervaller. Verkade ha ont i magen. Gnälla gnälla, knöla runt... böka böka, dricka lite välling, knöla, gnälla, läckande blöja, gnälla, sova en stund, knöla knöla, gnälla, välling, knöla gnälla sova en stund, gnälla gnälla... Mitt i allihopa vaknade Ida vid 2 o undrade om pappa fortfarande var hemma... eh jooo det är mitt i natten... o så fortsatte det hela natten *gääääsp*

Ola har varit hemma med honom idag. Knölade o gnällde allt mindre vad dagen led. De var upp på jobbet en sväng o kollade en urinsticka och crp, inget napp där. Bara en Anton som inte var glad på mamma alls... lät sig inte mutas med en bil alls... mamma dum!
Men när jag kom hem var det glömt o för sen stund sen somnade han gott i min famn innan jag hann gå upp o läsa bok med honom.

Idag har pappa varit här på em o mjukfogat, satt upp fönsterbleck och den ena av sidorna på mellanväggen. Undrar om han tänker komma på måndag.

Vi planerar att sova gott inatt... hoppas att Anton är med på det. Köpa repgips imorrn och sätta upp, kanske hinner jag spackla en omgång på kvällen. Ida ska på kalas 11-13 så då handlar vi väl. Sen kanske Ida ska sova hos sin farmor o farfar på kvällen om hon får som hon vill... o det brukar hon ju få. På söndag blir det väl mer spackling o hämta Ida, kanske middag där? Så är det ju det vanliga, tvätta, städa, handla osv...

Hon längtar tills vi ska till Stockholm. :) Åka tåg o allt vad vi ska göra. Träffa moster inte minst.

Pappa hade varit hos Farmor igår o då hade det gått tillbaka lite. Hon hade skrivit "stroke" och pekat på sitt huvud så hon vet vad som hänt. O så hade hon skrivit "banan" hon va huuuungrig. Sen såg ssk att pappa matade henne (i början tog hon skeden själv men orkade inte sen) med bananskrap så då kom hon med näringsdryck som hon fick i sig hela (2 dl). Sen ville hon inte ha mer banan, mätt o trött. Hon "grymtar" så att nån som har en aning om vad hon kanske skulle vilja säga kan kanske förstå.
Jaja... vi får väl se vad som händer.

torsdag 22 oktober 2009

Stroke

I tisdagskväll skulle farmor sträcka sig efter tv tidningen o föll handlöst i golvet. Närmast medvetslös, i alla fall oförmögen att tala och röra sig. Nu inlagd med lite tveksam prognos. Hjärnan är ju bra på att återhämta sig men det kräver att blodflödet återkommer. O så är jag i tron att det är palliativ vård beslutad på henne... Jag kanske är pessimist men hennes 80 årsdag känns hotad.
De såg en infarkt på fel sida på ct igår. Skulle göra om den senare vet inte när. Som jag förstod på pappa är det samma sida på ansikte o kropp som hänger/är svag. Tyder på att båda hjärnhalvorna är engagerade. talcentrum gravt påverkat. O hon kan inte svälja. Medvetandesänkt.
Farfar förstörd såklart, bara gråter sa S igår.

Usch.

Renovering

Igår blev jag vaccinerad, så idag är det ingen vidare fart på mig. Tror inte jag har feber men har ont i armen, begränsad rörlighet i deltoideus, lite allmän sjukdomskänsla (trött o dimmig i huvet). Alvedom o Ibumetin är mina vänner idag.

Nu sitter båda nya ytterdörrarna på plats o är assnygga!
Pappa kommer o småfixar imorrn. Får se hur långt han hinner.




Att göras i köket:
slipa sista spacklingen
köpa repgips till ytterväggen
sätta upp densamme
spackla o slipa o spackla o slipa densamma
sätta upp underlagstapet vid köksdörren
tapetsera
göra portaler till hallen
mjukfoga
nischer till fönstren med fönsterbräden
sidor till halvväggen
foder runt ytterdörrarna
trösklar
snygga till på utsidan
fönsterbleck
byggstäda

Japp 3 veckor kvar...

tisdag 20 oktober 2009

Vaccination

Ja de började idag. Igår informerade jag alla våra waranpatienter dvs jag skickade ut 163 brev om hur de ska bete sig. Idag började de ringa o fråga ditten o datten.

Sen blev det en mindre härdsmälta mellan E o H... stämningen var något frostig när jag gick hem. Får se om de har ältat klart tills imorrn.

Flexade ut lite eftersom det var lugnt hos oss. Alla vaccinerade ju.

Hann både dammsuga bottenvåningen och spackla klart, tror jag. Ska slipa sista imorrn.

Imorrn kommer pappa o sätter in dörrarna... tror jag det var planen men han har inte hört av sig. Hmmm.

Ola skulle lägga båda barnen medan jag spacklade med Anton fick ett övertrött psykbryt så jag fick ta honom. Imorrn ska Ida följa med Minna hem. Ola hämtar på vägen hem från jobbet. Sen ska vännen J komma över o fika. Najs. Skönt att det inte ligger små grå djur i alla hörn då tycker jag.

E (den andra) tog vaccinet idag, E tror jag skulle ta på sen em men hon velade lite så... Jag tar på to eller fr. H verkade vilja ta snarast möjligt.

Nu ska jag gå o soooova....

söndag 18 oktober 2009

Söndag

Idag har jag varit riktigt effektiv för att vara jag. Gick upp med barnen vid strax efter 7. De var huuuungriga!!! Frukostutfodring. Fixade lite i köket.

Bytte om till träningsstassen vid 9, väckte Ola o kom iväg 9.20. Tog en lång stavpromenad o var hemma 10.35. Skönt. En aning kallt om benen bara.
Fikade lite banan o te. Kastade ut Ola o barnen till lekparken, bytte om o slipade spackel. Dusch. Ola o barnen kom hem o åt raggmunkar kvar från igår. Jag åt ytterligare en banan o en shake på stående fot.

Fika lite hos Ax2 med barnen Lx2 vid 14. Var till lekparken en sväng först. Barnen lekte o busade. Vi fikade o snackade. Var kvar till halv fem då storL skulle på gympa. Hem o middagsutfodring av barnen. Bada barnen och gjorde rent badrummet medan Ola la på andra lagret spackel. Nu har jag sövt lilleman o Ida är på väg att bli nerstoppad i sängen av sin pappa. Jag har städat lilltoan o hamnade nu här.

Ska plocka lite så det kanske går att dammsuga imorrn. Sätta på en tvättmasking o sen kolla på Parlamentet. Sen blir det nog inte så mycket mer gjort här idag tror jag.

Igår fick jag sova till 9.30 sen bytte Ola däck på bilen o jag spacklade. Sen lagade vi pizza till middag. Inte så uppskattat av barnen. Hyrde en film på kvällen.

Nya ord:
alle ibland med antydan till p först (pallen)
tääda (städa)
paapaa (apa)

När de kom tillbaka från lekparken berättade han att han hade "de ooii, o de tutu" Har du åkt rutchkana och tåg? Mmm! Var det roligt då? Mmm!

fredag 16 oktober 2009

Jag ser ut!!

Jaa, fönster på plats idag. Båda två. Dörrar planeras onsdag. Sen är det hyllor, mjukfog, fönsternischer och dörröppningar kvar.

Jag ska spacka, slipa o förmodligen spackla lite till i helgen. Svärmor som gillar att tapetsera har erbjudit sin hjälp med det. Mottages hemskt gärna. Så snart jag är nöjd med spacklingen.

Deadline 12/11 för då är det Me&I party.

Ola är hos Greken en sväng. Han skulle inte bli så länge sa han... får väl se om det.

I söndags när jag gjorde mig iordning för natten hojtade Anton. Så jag skulle gå till honom. Men det visade sig att han låg i vår säng o hojtade, i sömnen. Hur kom han dit?
I måndags kväll när vi borstade tänderna var Ola klar o skulle gå in till oss, då stod Anton i hallen... men gick med på att ledas tillbaka till sin säng. Tokungen. Grinden uppe hålles stängd.

torsdag 15 oktober 2009

Lås!

Ja, låsen kom idag. Rek brev. Dyra grejer liksom.

Imorrn ska pappa o svärfar sätta in fönstret och förhoppningsvis mjukfoga kakelkanten o kanske lite annat småfix om de hinner. Hoppas att han har tid att fortsätta med dörrarna nästa vecka. Jag ska spackla hela helgen.

Planerade lite Stockholmsvistelser med syrran per tfn. Ska bli skojsigt. Längtar.

På jobbet är det lite segt. Inte supermycket att göra men det är ojämt fördelat mellan vissa av oss. Får se hur det går imorrn.

Utvecklingssamtal var vi på med Ida. Vi pratade om hur hon känner med kompisarna/fritids/klassen/tema/utflykter osv allt det var på skolan. Det allt fick glada gubbar, nåra lite mindre glada nåra jätteglada. Annars var väl det mesta bra. Enda negativa var väl att hon kunde känna sig lite ensam på em ute på fritids. Men det tror jag bottnar i att hon inte fixar att välja vad hon vill göra. Det är många barn o många aktiviteter plus fri lek. Anita skulle kolla lite extra på det.

söndag 11 oktober 2009

Vaar är låsen?

Jodå så att eh... Vi har beställt nya ytterdörrar ju. Från Bor. Som svärisarna hämtade igår. De är assnygga. Men, vi hade beställt med låscylinder o nycklar o hela alltihopa. Allt vi skulle köpa var trycken. Så idag skulle Ola åka o göra detta. Öppnar kartongerna för att kolla lite. Inga lås. Eller jo kistan sitter där men inte cylindern o inte vaddennuhetersommanstopparnyckelni och inga nycklar. Hepp. Samtal till Småland. Morbroren ska skälla på dem imorrn o se till att få grejerna hitskickade. Tur att vi inte får dem insatta imorrn då.

Pappa hade ju kanske ev tid att komma på torsdag. Om han hinner. Om han inte ska dyka. O om bilen går igenom besiktningen. O om... äh jag vet inte.

Jag har försökt skrapa mig lite tapet.... går inte. Blött den. Går inte. Har nu plockat fram sandpapper nr 80. Syns ojämnheter mycket på fönsterväggen när man har taptetserat? För som det ser ut nu ska jag bredspackla hela den väggen... O kan nån lära mig det så det inte tar flera veckor?

Själv börjar jag på att planera nya projekt så här när de pågående går o stå. Gillat av maken? Näpp. Make med smått panik. Hehhe....

Nu är de nån liten dam här som vill spela så jag får väl förpassa min ändalykt ut i nämnda kök.

lördag 10 oktober 2009

Städar o fixarlördag

Idag har vi städat övervåningen och lilltoaletten nere. En hel del kvar att göra här nere... det får bli imorrn. Lekrummet ser ut som ett bombnedslag, ja ung som vanligt ja... eller kanske lite värre... man får lite lätt panikångest där inne.

Vid 16taget gick vi ut. På fm var Ola ute en sväng med Anton men nu gick vi ut allihop. Barnen tränade cykling till brevlådan la på FK-brevet. Sen skulle Ola klippa gräset. Yngve och Marianne kom med våra dörrar från Bor.

Nu finns: dörrar och fönster på plats. Det saknas bara trycken och en hantverkare. Trycken ska vi köpa imorrn. Hantverkaren slingrar sig i Kga o ska bara lite först så han kommer nog kanske ev på torsdag. Tills dess vill jag ha spacklat klart. Skavde lite mer tapet idag en liten stund medan makaronerna kokade. Ola klippte gräset sen vi skyfflat bort alla äpplen. Bläh.

torsdag 8 oktober 2009

I morgon jobba

Missade afterwork ikväll eftersom Ola jobbar men när barnen somnat o regnet öste ner så var de rätt skönt att vara hemma. Drog på mig träningskläderna o körde ett pass istället.

Sen ringde pappa för att berätta att han tänkte komma o jobba lite här imorrn. O så passade han på att berätta att farmor är inlagd igen. Samma som vanligt. Vätska i lungsäcken o ingen ork. Han undrade om trycket hennes va bra, men det kunde jag inte riktigt svara på tyckte jag. Hade hon varit frisk o så så är det kanontryck, vad hon ska ligga på som svårt hjärtsjuk har jag ingen aning om.
Han berättade också att han fått faktura på fönstren så den tar han väl med imorrn.

Imorrn åker svärisarna till Småland för att hämta våra dörrar. Pappa visste inte om han skulle kunna jobba här nästa v för att sätta i dem. Det strular tydligen i Kga. Nåt om bygglov, myndigheter o brandvägg. Ehhh han skulle ju bara fixa taket. Han försöker slinga sig som värsta hasselsnoken sa han... vill inte.

Anton har varit hur pigg o busig som helst idag så imorrn är det bäst att han får gå till dagis. Idag har han tempat runt 36.7 sådär. Har en prick på örat.
Jo, jag tror på tredagarsfeber, fast prickarna inte ser ut som de "ska" o inte sitter där de "ska". Allt annat är typiskt. Snabbt insjuknande med hög feber men rel opåverkat allmäntillstånd. Viss ledvärk och klåda. Efter 2-3 dagar sjunker febern och prickar uppträder. Smittsamt så de flesta barn har haft det vid 2-3 års ålder. Dock är inkubationstiden lite lång för att Ida ska ha smittat Anton. Tror de va en vecka eller så. Orkar inte kolla nu.

Nu ska jag sova så jag orkar jobba imorrn. O vara trevlig kanske...

onsdag 7 oktober 2009

VAB

idag på Anton som sagt. Han har varit pigg o varit lite subfebril men annars som vanligt. Äter inte så bra, det är väl det enda. Men han får vara hemma imorrn med, sen blir det nog dagis på fredag.

Det blåste massor på em så när vi hämtade Ida vågade jag inte gå under kastanjeträdet det ramlade hårda taggiga bollar överallt. Men barnen ville plocka kastanjer.. så vi tog de som rullat övergatan. Gick bra det med. Ida hade hela mössan full. Vad göööör man med kastanjer???

tisdag 6 oktober 2009

Dryga 60

Nu har jag räknat. Drygt 60 ord som jag kan komma på.

Ord

Kom på att jag förmodligen inte har skrivit upp jeeja (regna) som det gjorde när vi gick hem från dagis idag o inte heller jaajaa (mjuka j långa a) som helt otippat är hand.
Så kommer det boll i olika varianter typ boo. O idag sa han bulle fast jag kan inte riktigt beskriva hur... solklart var det iaf inte.
Undrar hur många ord han säger eg...

När vi läste godnattsaga tecknade han bok på eget initiativ. Lampa och macka har han plockat också. Tä = tända
Egna tecken för glasögon och stutsboll har han hittat på.

Har inte fått nån ny tid med logopeden än.

Tredagarsfeber?

I fredags var Ida hängig väd hämtning o på kvällen hade hon 39,4. I lördags hade hon nånstanns 38,7. I söndags 38,1. I måndags 37.7. Idag var hon i skolan. När Ola åker till jobbet vid 16 ser han att hon är prickig i pannan. O de är hon, men ingen annanstanns.

Idag gnällde Anton när vi kom hem o ville inte ha middag. Tempen visade 38.4. Så... jag planerar att vara hemma resten av veckan.

Själv har jag huvudvärk för typ 10 dagen i rad... känns det som iaf. Kommer fram på em. Jag är superhård i trapetius också så en gissning på spänningsvarianten där. Läge för massage. Kanske kan försöka lösa in mitt presentkort på Spahuset då. :) Tror inte att Olavarianten fixar detta. Dessutom jobbar han eller på fel ställe när nacken är ledig... OP-nattjourvecka.

Ringde E för att säga att jag inte kommer imorrn. Hennes man trodde jag var försäljare o undrade vad jag ville henne. De hade hon roligt åt en stund. Jaja... Messade E2 (besvärligt att de ska ha samma initialbokstav...) undrade hur det gått med hennes M som opererades i fredags men inte mådde bra idag så hon fick åka in på koll nu på em. Har inte fått nåt svar än.

söndag 4 oktober 2009

pp'eje

...svarade Anton glatt på frågan vad han gjorde när han kom indinglandes i pappas armar. Hur då undrar vän av ordning? Jo ppeje så klart.
O när pappa satte ner honom på golvet ville han ijje!



Idag är det kanelbullensdag och jag har lekt bullmamma o bakat bullar i nya ugnen. Det gick bra. De blev hemskt goda tydligen. 16 st har gått åt redan. Bäst att rädda återstående 48 ner i frysen så det blir fika nån mer dag... o inget ont i magen idag. Kanske tom lite middag senare. :)
Anton vurpade på nåt när han hämtade sig en ny bulle o bullen åkte iväg. Aj dä.. (pekar på foten). Mamma blåser. Buu? Här är bullen ja. Vassego. Gack. :)

När jag hade räddat återstoden av bullarna ner i påsar så att det inte gick att hämta sig flera kom han o frågade: ulle?

Nu är de uppe på Idas rum o har disco. "När man dansar o så..."
Mamma ska städa lite i köket.

Pappa åker snart till jobbet. Ida har feber idag med men går på alvedon så hon är som vanligt... kanske lite trött bara. Undrar vad det är för sjuka. Jag vabbar imorrn. Ola får ta Anton till dagis när han kommer hem... tror jag, om han inte blir jättesen.

lördag 3 oktober 2009

Nya ord

ele = elefant
pyypa (el likn) = flygplan (sa på dagis, vi har inte hört de)
a'pa = lampa

Emiiin nene!!!!!

...vaknande jag av imorse. Antons nyaste mening där nene kan vara precis vad som helst. Klockan hade ju just passerat 9 så det var väl bara att kliva upp o hjälpa till att medla.

Igår när Ola hämtade Ida var hon hängig o klagade över ont här o där. När de kom hem visade hon sig ha 38,3. Japp som på posten när man ska ut. Ringde mamma men de var ok ändå, bara det inte är magsjuka så. Tack för det!

Vi hämtades av svärföräldrarna vid 1630 o åt på Parken pizzeria innan. Premiären av Hjalmar på Örebroadway. Bra, roligt, kramp i skrattmusklerna. :)

Hemma lite innan 23 tror jag de var. Trötta föräldrar i soffan. Lite varm o ledsen Ida i soffan. Anton soooov sen länge. Ida hade också sovit men vaknat igen. Vinkade adjö till mamma, pappa o lillebror. Gav Ida ipren o kram. La oss.

Idag har vi tagit det lugnt, kollat film o spelat spel, lagat lite mat. Ola o Anton var iväg o lämnade insamling och handlade. Anton har varit blöjlös hela dagen, då de var iväg med, inga olyckor. Han var duktig i affären också. Vi blev lite sena med maten på kvällen så de slogs lite igen. :)

Ida slokade vid middagen o la sig 1930 lyssnade på bok men hon somnade nyss. Anton däckade i pappas knä strax före 20. Ola diskar. Nu ska jag koka köttgryta. :) Har rensat frysen lite.

Funderar på om Ola kanske ska få sin födelsedagspresent medan grytan kokar...

tisdag 29 september 2009

Ställ disken på rätt ställe

Hmmm det är svårt med omställningar. Var gång jag går ut i tvättstugan (Som numera faktiskt är en tvättstuga och inte kök, eftersom köket faktiskt är i köket.) hittar jag diverse koppar, glas, tallrikar mm... som gått vilse på vägen till DISKMASKINEN.
Till o från hittar man Ola virrande i hallen på jakt efter mjölken/smöret/välj valfri kylskåps eller frys vara... eftersom kylen/frysen står i köket och inte i hallen.
Konstigt det där.

Men än så länge går man rätt när man sätter sig i lekrummet när nån ropar att maten är klar. Tyvärr.

Nu ska jag upp på stan strax för att ta en fika med goda vännen o prata lite strunt o lite allt annat än strunt (utan barn). Det gäller att passa på när Ola är hemma för en gångs skull o vännen faktiskt råkar vara ledig också.
Man kanske skulle knata upp en stund innan så kanske man kan hinna kolla lite kläder också. Ska bara dricka upp teet först. :)

måndag 28 september 2009

Ikea 3 timmar

Där har vi spenderat kvällen. Ola flexade idag så vi hämtade barnen båda två o drog direkt till Ikea via Kakeldax o beställde silikonfog för natursten. Uppdraget på Ikea var att byta en låda där ena sidan var skev. O sen blev det som det brukar på Ikea... en del annat som skulle has. En ny dörrmatta, nåra myslampor, kastruller, en stekspade o lite annat. Åt middag därute med o barnen höll sig glada o pigga hela tiden.

Idag hade Anton blöja på dagis o följdaktligen på Ikea med. Han fick välja själv imorse.

Idag frågade pedagogen på dagis om lov att prata med specialpedagogen om Anton. Ehh jaaa... det går bra. Vi hoppades att logopeden hade tagit kontakt redan men det verkar hon inte ha gjort, eller lyckats komma fram. Men de vet ju att logoped är inkopplad och att vi hade specialpedagogen på förra dagis inkopplad osv.. jaja... Nåt litet möte där kanske vore bra... får ta det på utvecklingssamtalet.

När vi åkte ut ur stan mot motorvägen stod det en bil stilla i rondellen som för att lämna företräde åt de bilar som ville åka in i densamme.... pucko! (eller för att tala klarspråk, nä han stod inte i rondellen utan i cirkulationsplatsen..) Hallååå detta är Sverige här lämnar vi företräde för de som är i rondellen. Fattar inte hur det funkar där det är tvärtom. Lär ju liksom bli rätt fullt i rondellen i rusningstrafik...

Imorrn trodde Ola han skulle kunna flexa också så då funderar jag på att åka till andra sidan stan o socialisera med vännen J. När hon vaknat efter jouren inatt...

lördag 26 september 2009

tätä

= törstig

Den va lätt va?! Men om man samtidigt blir meddragen ut i köket (erm tvättstugan) o sonen pekar på muggarna så klarnar det. :)

Idag har han varit utan blöja hela dagen. Ingen olycka. Alls! Vi var tom till Skopunkten (jo hans fötter verkar inte ha växt nåt sen i somras så skorna får passa ett par nya stövlar blev det) och Ikea (blev lite grejer till köket) med diverse utbrott och en liten olycka i rutchbanan som resulterade i blodvite och fläskläpp (och väldigt ledsen son) men torrt i byxerna... Duktig kille!

Med lite köttbullar i magen sen vi kommit hem var han glad igen.

Jag har skrubbat kaklet i köket från fogrester. Torkat av o så. Sen flyttade vi in kyl o frys på sina platser.

Imorrn kommer Mårten och kopplar in hällen och monterar eluttag och spotar under överskåpen.

Nere i Bor ligger dörrarna klara. Svärfar o ditomor hämtar dem nästa helg vad jag förstod.
Fönstren vääääntar vi på... var det v 41????

Det tar sig.

Nu till veckan skulle pappa fixa med bilen o besikta den o sen jobba i Kga to-fr (de var visst bortresta då så han får jobba i fred). Vet inte om han skulle hinna hit nåt. Han var här ända till sent i fredags typ 19 eller så. Vattenkopplingen läckte o krånglade. Suur pappa. Lite kaffe o macka så steg humöret lite så han gjorde klart. Trööött sen... fick med sig whiskyn hem också... kunde han behöva tyckte jag. O humöret åkte upp nåra grader till... :) Kram på dig pappa. Du är bäst.

Anton fick en liten mjukiselefant på Ikea. Så jag visade honom tecknet för elefant, då körde han vidare på båt... ja en båt. Kommer du ihåg boken? ... jodå nästan det gjorde han. Han vill. Det är skoj.

Imorse fick jag sova till 10! Sköööönt. Anton kom över 6.20 o knölade en del till 8.20 då jag kollade om han var vaken på riktigt vilket han var. Då fick han väcka pappa o be honom göra ällä. Det var han inte sen att göra heller. Sen har han varit superpappig hela dagen, även när han slog sig. Men när det skulle sovas o killas ryggen då var det mamma som gällde igen. Om mamma inte duger på hela dagen då kan väl pappa duga på natten också, tycker jag.

Natten till igår kom lille busen över tidigt redan vid halv 2 o låg sen o pillade på mig hela natten så jag var skapligt trött igår, därav den lite långa sovmorgonen också.

Nu har Ola linoljat bardisken klart tror jag. Dags för sängen. ZZzzZZzzzZZzz

tisdag 22 september 2009

äsa

sa Anton när jag frågade vad han ville sen han kommit till mig när Ola ville gå upp till sängen med honom. :) Snutten. Sen ångrade han sig igen o gick upp med pappa ändå.
"ige(n)" säger han också förresten, om kan ska titta igen på klipp på bolibompawebben eller åka igen i rutchkanan. :)


Idag har det varit en vanlig tisdag. Upp asatidigt i iväg med barnen. Jobba jobba o sen hem o laga mat o stoppa barnen i säng. Tidigt blev det eftersom det var tidigt imorse blev inte så tidigt som det borde igår o är tidigt imorrn. Anton hade inte sovit på dagis så hell hour var just som namnet antyder. Han slocknade vid 19. Ida la vi en kvart i åtta eller så. Imorrn är det skoljoggen så nu ska jag fixa matig matsäck åt henne att ta med ut i skogen. Mackor fixar vi imorrn bitti men kalla makaroner o köttbullar ville hon ha.

Tid för utvecklingssamtal på dagis fick vi 8/10 kl 15. Passar bra. Ola hinner nog vara med innan han går på sin jour då o jag ser inga problem att flexa ut lite på mina 7 timmar. H jobbar ju dessutom.

Det blåååååser, småregnar o är möörkt. Höst. Blääk. Hoppas det blir bättre imorrn för Idas skull.

Tränade ett pass Core igår så nu har jag lite träningsvärk här o var. Känns bra. :)

söndag 20 september 2009

Nya ord

miii minne = min pinne
mii ninnji!! = min tidning (bråk med storasyster imorse)
bopp = stopp
omo = mormor
aka = makaroner
akaka = pannkaka
kaka

dääta pappa/Dija/mamma = vänta ... (måste väl räknas som 2 ords mening)
hej pappa/mamma... = samma där

o så är det nåra till som jag inte kommer på nu.

Ut i skogen

..var vi igår. Upp tiiidigt för att vara lördag. Åkte hemifrån strax före 9. Ut till Storsjön. Gick 2-3 km. Ja barnen med. De knatade på så duktigt. Anton ville bli buren ibland men då valet var selen gick han helst.

Svamp var det inte så gott om tyvärr. Men lite hittade vi i alla fall. Blåbären var överspelade o lingonen på g.

Vi kom fram till vindskyddet. Tände brasan. Fikade lite. Rensade svamp.
Förrätt: smörstekta trattisar och enstaka gulingar på rostat bröd.
Huvudrätt: helstekt fläskfilé, blandad sallad med fetaost och potatissallad
Efterrätt: grillad folielindad banan med choklad
Dryck till: rött vin

Lyx i skogen! Olas födelsedag, vi firade även syrran som fyller på måndag o syrran firade Ida lite också.

På väg tillbaka var Anton bra trött men knatade en stund. Sen orkade han inte mer så då stoppade vi ner honom i selen o han var bra arg till en början men så fick han nåra chips o slappnade av. Så då gick det bara bra. Men vi knatade på rätt bra med lite chipspåfyllning då o då.

På väg till Vintrosa slockade Anton kvickt, Ida somnade nånstanns på motorvägen, sov väl kanske 5-6 minuter. Anton sov ca 30 min. I Vintrosa fikade vi o barnen lekte i lekstugan o överallt. Pappa, H och Ola mekade syrrans bil som hade nåt tjall på kopplingen. Åkte hem vid 18 taget. Badade.

Hittade konstiga kryp i håret på samtliga. Mitt o Olas när vi var kvar o på barnen efter badet. Blääääk. Kryper överallt efteråt. Hata småkryp. En fästig modell enorm kröp på min hand när vi åkte hem också den åkte ut genom fönstret... ursch.

Barnen somnade vid halv niotaget o vi däckade i soffan strax efter... jobbigt att gå i skogen.

torsdag 17 september 2009

Lugn torsdag på jobbet

.. med lite stormar vad gäller visst samarbete.

Hämtade glada barn på dagis o skolan o knatade hem. Vid 17 kom M med lille M snart 1 år förbi o lämnade selen de lånat som vi behöver på lördag. Hann prata lite o ge M 1 år presenten.
Strax innan de gick kom Ola hem. Fixade snabbt lite käk till barnen. O de åt. Undertiden kom vi fram till att Ola behövde åka o akuthandla lite så han gjorde det medan jag badade barnen.
När han kom hem la vi barnen o lagade mat, åt o diskade o sen somnade Ola i sitt soffhörn.

Imorrn hoppas jag att det blir en lagom dag på jobbet o en mysig kväll hemma. På lördag ska vi ut i skogen. Borde fixa present till syrran o Ola också men när??? Imorrn kväll efter jobbet antagligen.

Nu är det läggdags.

onsdag 16 september 2009

Kalas, kök och logoped

I söndags var det kalas för släkten. Började laga maten redan kl halv 11. Hann nästan klart tills de kom kl 14. Färsbiffar med gourmetsås och pressad potatis och vanlig blandad sallad till det. Kladdkaka och glass till efterrätt. Allt anpassat för farfar som inte kan tugga så bra. Men han valde att inte komma. Ville väl inte äta publikt vad det lät. Eller också tyckte han att det var rätt skönt att rå sig själv en stund. Nåväl, gott var det i alla fall. O farmor var nöjd hon med, fast hon fick strösocker istället för bitsocker till kaffet. Bitsockret är nedpackat. Hade ju inte tänkt att ha köket nedpackat såhär länge jue.

Leif hade inte sett till dörrarna ännu så de verkar inte bli klara före utsatt tid i alla fall. Spelar ju inte så stor roll kan inte köra in dörren i köket förrän fönstret kommit i alla fall. O fönstren kommer v 41. Sååå segt. Asless på detta är vi nu.

Pappa kaklar inget heller utan håller på med taken i Kga... som tar längre tid än beräknat... Hört den förut? Jovars nån gång kanske... Jaja... Han sliiter så det är väl ok.

I tisdags kom stenhuggaren och bytte ut bänkbiten som vi reklamerat, bra blev det o vi fick behålla den felaktiga. -> bord nån gång på tiden.

I tisdags var Ola o jag hos logopeden i drygt 1 timme. Pratade om tecken som stöd o lite så. Vill ni läsa om det så finns det på teckna.se
Vi ska alltså använda lite tecken som stöd för Antons spåkutveckling, ett sätt att ge honom lite fler ord o sätt att utrycka sig. Försökte lite på kvällen när jag la honom o läste saga o så. Han nappar lite i alla fall men sen var han nog för trött. Tror att de gör nåt på dagis för han tecknar nåt på kinden som jag inte förstår. Han gjorde det när han tittade på tv på datorn. Min tolkning är leka eller äpple men det stämmer inte med sammanhanget o han svarade inte när jag försökte tolka det så. Måste höra med dagis. Annars gör han katt. O så nappade han på båt o bok. Man får väl ta lite i taget.
Logopeden skulle ta kontakt med dagis o specialpedagogen nu o prata ihop sig o sen skulle vi få komma tillbaka igen nån gång i oktober.

Idag jobbar jag på Vivalla. Rätt lugnt är det måste jag säga. Lite rörigt imorse men inte farligt många som skulle ta prover alls.

Ikväll är det föräldramöte på dagis. Nån av oss ska gå, får väl se vem det blir. Är rätt trött, hade lite svårt att sova när jag skulle hit o röja idag. Vaknade då o då. Anton sov dock i sin säng hela natten inatt! Var in till han ett par gånger vid 23 taget, la mig där en liten stund för han hojtade lite i sömnen. Men sen vaknade jag inte förrän när Ola gick upp o då var han ju inte hos mig... konstigt. :)
Hade varit bra att gå båda men farmor verkade inte så pigg på att lägga barnen så det får gå ändå.

lördag 12 september 2009

Födelsedagskalas

Har vi haft idag. Ida o 3 tjejer till i klassen hade gemensamt kalas i skolans matsal. 10-12 idag. Vi bjöd på välkomstdrink, glassbuffé, lekar, presentöppning, mera lekar, korv me brö, mer lek, fiskdamm.

Sen gick vi hem o shoppade käk på McD, drack lite kaffe/te o dog på soffan en stund. Tröööött!

Jag o Ida var o handlade för morgondagens kalas. Fick med oss en bollkryss också som nu är fin på trappen. O så hämtade vi häcksaxen i Lundby. Ola klippte häcken medan jag langade in i kylen, diskade o lagade mat. Anton däckade i Olas knä kort efter maten. Jag läste för Ida o sen ramlade hon i säng hon med, 2030 utan prut. Jag har inte lyckats resa mig ur soffan heller. Seeegt idag. Ola har röjt köket.

Vi måste
plocka undan allt skräp o leksaker mm (ja ni vet hur det brukar se ut)
dammsuga
svabba lilltoan o byta handdukar
få plats med bordet så vi kan sitta o käka...
o ja, laga maten

Men det får bli imorrn. Ingen lång sovmorgon då heller alltså. Men kanske lite längre än 630... *gääääsp*

torsdag 10 september 2009

Lite att göra framöver...

Det börjar bli fulltecknat i almenackan...

Lö 12e 10-12 är det gemensamt 6 års kalas med nåra barn i klassen.
på em kommer farmor o farfar o firar o fikar.
Sö 13e Min familj på födelsedagslunch?
Ti 15e Ska jag på lite intro o få nyckel o så på Vivalla fr 1430.
Kl 16 ska jag o Ola vara på Logopeden för att diskutera Anton.
Han själv hämtas av farmor ung samtidigt.
On 16e Ska jag jobba på Vivalla vc hela dagen 730-17 så då hämtar farmor barnen.
kl 17-19 är det föräldramöte på dagis
To 17e Ska Anton på utflykt med skolan.
Fr 18e Ida ska på pyjamasparty kl 17-1930 hos Hallon.
Lö 19e Vi firar moster, Ola o Ida med utflykt till skogen.

I köket händer det inte så mycket. Pappa är i Karlskoga o lägger tak för fullt både denna och nästa vecka. Frustrerande att det inte händer nåt men det hänger ju inte på han heller eg så... han kommer väl sen o kaklar klart. Det är tråkigt när det regnar in.

Prognos på det:
kakel satt klart må 21a
fogat ti 22a
armaturlåda under väggskåp, vattendragning on 23e (=klart för inflytt i skåpen!!!)
dörrfoder i portalarna (pl?) o lister to-fr 24-25e
Ytterdörrar hämtas i Bor på helgen. Spackling av väggar som ska tapeteras. Inflytt av kyl/frys o diskmaskin.

Entredörren monteras v 40. Spackling/slipning i köket.

V 41 kommer fönstren och de och entredörren i köket monteras under den o kommande v plus foder o nischer på insidan mm. Tapetsering.

Klart helgen v 42???? I wish.

Trööött

Idag har jag haft huvudvärk hela dagen. Vaknade med den imorse. Har druckit en massa vatten, tagit både alvedon och voltaren men känner just inge skillnad. Möjligen blev det lite bättre efter min slummer på soffan när vi kommit hem.

Bläääää.

6 åring!!

Japp. Ida blev hela 6 år igår. Alltså. Vad hände!???! 6 ååår! Huuur gick det till?

Väckte glad tjej på morgonen o hon fick nåra presenter. Tog på sig fina kläder o gick glatt till skolan med lillebror o pappa.
Jag hämtade en lika glad tjej på fritids på em men hon ville måla klart först så jag fick hämta lillebror först. Sen dröjde en ivrig väntan på att pappa skulle komma hemm från jobbet så hon kunde få resten av paketen. Han kom lite försenad o hon rev upp alla paket i en rasande fart o vart lika glad över allting. Sen spelades det lite 4irad innan hon la sig.

onsdag 9 september 2009

Svininfluensa

Jo, det kommer ett o annat fall på jobbet som man åtminstone i efterhand misstänker är influensan. Den vill vi inte ha!

Vaccinet kommer om ett par veckor förhoppningsvis. Sen tar det ytterligare nåra veckor från vaccinationen tills man haf viss effekt o sen är det en dos till o sen har man ganska bra skydd efter ytterligare 3 v. Ska vi gissa att jag hunnit smittats tills dess?!

Vad värre är. Handspriten är slut på lagret på jobbet o slut hos leverantören och hos leverantörens leverantör... skoj.. riktigt skoj. Munskydden som vi beställt för att ha vid omhändertagande av influensamisstänkt sjukdom är också restade. Hallå!?? Vad är detta?! Undrar om det finns kanyler o sprutor så vi kan vaccinera när vaccinet kommer eller om de också är slut. Suck.

Dags att dra mot en spännande dag (på flera olika sätt) på jobbet.

lördag 5 september 2009

Lördag

Hemma från Bredsjö igen. Det var rätt ok denna gång faktiskt. Brukar var så späckat schema att man inte hinner snacka med folket men nån chef har nog tagit till sig kritiken från fg år. För i år hade vi kafferaster om 30 min o luncher om 1,5 timme. Ingen aktivitet på kvällen utan häng i puben. Lagom diskussionsnivå på grupparbetena. Helt ok väder var det också.
Jag hängde lite med sjukgymnasterna på kvällen. De delade hus med mig. Satt vid samma bord på middan... o hängde i baren sen. Trevligt.
Annars flöt jag omkring o försökte sitta med olika folk mest hela tiden. Trevligare att prata med andra som man inte pratar med varje dag.

Här hemma hade allt gått bra. Farmor hämtade barnen och Ola lyckades ta sig från jobbet i hygglig tid.

När vi kom tillbaka till stan ösregnade det så jag var skapligt blöt när jag cyklat hem.

Pappa o svärfar har varit här o kaklat en del, men det är inte klart än. Väggen under bardisken är kaklad o så är det kakel på väggen över spishällen o en bit över bänken i hörnet. Nästa vecka ska pappa laga tak i Karlskoga men om det blir skitväder så att det inte går så kommer han hit istället. Så vi hoppas på skitväder hela veckan. :)
Snyggt blir det!

Idag har vi varit i Lundby och firat svärmor som fyllde år. Jag körde dit resten av familjen vid lunchtid o sen åkte jag o fixade lite presenter till Idas födelsedag o storhandlade. Var tillbaka vid 17, åt. Strax innan jag kom busade Ida o Anton så de råkade krocka med huvena så det var lite puttigt när jag kom. Anton vägrade äta o ville inget. Fick tillslut en hårdmacka i pappas knä o efter ett par tuggor började ögonlocken bråka med honom. Han fick i sig den hårda o nästan en hel mjuk innan han somnade till på riktigt. Strax före 18 la Ola honom i sängen. Vi åkte hem halv åtta. Anton soooov. Ida var jättetrött o somnade direkt efter tandborstning ca 20.
När ska man tro att lille sonen vaknar o tycker det är morgon imorrn då? 6? Huuu... Skulle dessutom gissa att han kommer vakna o va hungrig o törstig innan dess med.

Idag har han gått hela dagen utan blöja. På vägen till Lundby eller strax framkomna, vet inte riktigt så blev det en olycka annars har han varit torr. Det tar sig.

tisdag 1 september 2009

Sjuk, logoped o kakel

ja, inte så farligt men fasligt förkyld. Dimma i huvet. Ingen feber dock så jag jobbar på som vanligt o imorrn ska jag med jobbet till Bredsjö. Bra med lite avbrott i vardagen men det brukar inte vara så stimulerande. Tyvärr.

Anton var ju hängig i helgen o hade lite feber i lördags men har ju varit pigg sen så jag vet inte riktigt var dimmigheten kommer sig av.

Idag har Anton varit med pappa (som tog flexledigt hela dan) till logopeden. Vet inte riktigt vad de kom fram till mer än att vi ska tillbaka tillsammans med utan Anton 15/9 kl 16 så vi kan prata lite mer.

Efter logopeden och ett litet besök på CO för att köpa lampor hämtade de Ida i skolan som var på utflykt till Totteparken så det blev långpromenad. När Ola sen ringde till Kakeldags (som vi var på igår o kontraterade att de hade kakel som vi ville ha, vilket ju Bauhaus inte hade) för att meddela hur mycket vi behövde ha så säger människan han pratar med "men 4 paket har jag ju här" Jaha men va bra då hämtar vi dem. Sagt o gjort o lite fog fick det bli också. Så nu är det bara för pappa att komma och kakla järnet här to-fr. Får se hur långt han hinner med det.

Fakturan på bänkskivan har kommit också. Skoj skoj. Vi har dock reklamerat den mindre skivan på hurtsen eftersom den inte har nåt överhäng o dessutom inte ligger an mot väggen. Det ska ju inte vara nåt kakel där. I innerhörnet i köksdelen så glappar det en del o skivdelen där verkar vara något roterad åt fel håll sas så det skulle de kolla på när de ändå kommer ut. O det trodde de att de skulle kunna göra här i veckan. Betalar inget förrän jag är nöjd. Basta.

Idag träffade jag en patient som sannolikt har influensa. Najs. Väntar bara.

Planerade för att åka ut o shoppa lite presenter till Ida efter jobbet idag då Ola var hemma med barnen för en gångs skull men jag dog i soffan när jag kom hem o nu tar jag sats för att orka laga mat så det blir inget shoppat idag. Dessutom är det apavarmt, soligt o väldigt fuktigt. Blääää! Vill inte ha det idag. Orkar inte vara ute.

Nää lite lax står o väntar på mig. Ola har diskat mastodontdisken och nu klipper han gräset. Han är också lite förkyld men verkar inte lika dimmig som jag. Barnen busar o härjar i vanlig ordning.

söndag 30 augusti 2009

Shopping

I torsdags var jag som sagt på Me&I party. Skoj och trevligt som vanligt men vi var inte alls så många som vi hade väntat, tyvärr. Och A var tvungen att åka hem till sina barn mitt i så jag blev inte heller kvar så länge som jag brukar. Shoppade loss däremot för dryga 2000 kr. Hoppsan. :)

Idag var jag hos T på GangStarparty. Trevligt det med. Handlade dock inget. Klämde lite på småttisarna som var med istället. Hade lilla H, 5 mån en god stund medan hennes mamma kollade på kläderna. Underhöll lille M, snart 1 år i bilen och lite till o från där med. De e för goa.

I fredags lämnade jag en småsnorig Anton på dagis. O på kvällen hade han lite feber tror vi. Han kruppade lite på natten så han sov mest hos oss. På lördagen hade han runt 38 grader men var pigg o rätt glad. Kanske något lite spak men inte så det störde. På kvällen var vi på kräftskiva hos J o V. Mycket trevligt o vi blev kvar till midnatt. Barnen busade massor och däckade slutligen vid 10 i soffan.

Idag har Anton varit feberfri om än en smula snorig. O nu är även jag o Ola snuviga o har lite huvudvärk. Ingen feber dock så det blir till att jobba imorrn.

Idag har Ida varit hos Minna o lekt o busat järnet hela em. "Mamma, hon hade massor me princessaker!!!" mmhmm

onsdag 26 augusti 2009

Tappade tänder!!!

Igår tidig morgon åkte den första ut. Den låg bredvid Ida på kudden när Ola väckte henne. Hon hade plockat ut den själv nån gång på efternatten. Sedvanligtvis stoppades den i ett vattenglas igår kväll och faktiskt så kom tandfen med en tia (inflation på det där?) på natten. Tanden bredvid gluggen satt nu suuperlöst o ho vickade på den större delen av gårdagen o idag. Så pass att den ramlade ut på melliset i skolan idag.
Tyvärr tappade hon den sen när de busade i den superstora vattenpölen på skolgården.

(Behöver jag nämna att ungen inte hade nåra torra ombyteskläder kvar och att hon gick hem i fleecebyxor och barfota i stövlarna? Samt att det har ösregnat större delen av dagen?)

Hon har sen, i viss maskopi med nån fröken på fritids antar jag, beslutat att försöka lura tandfen med en pärla istället... får se om tandfen går på det. :)

Bild på gluggen hann jag inte ta idag, det kommer nog imorrn.

Ikväll har jag varit hemma hos Idas klasskompis N och planerat kalas med hennes och två andra barns (H och E) föräldrar. Trevligt var det. Gott fika hade hon bakat. Så rent o städat att man får dåligt samvete. Ojojoj.

Nu har vi just ätit rostbiff med potatis, ärter och rödvinssås. Mums. Lyckades riktigt bra med såsen om jag får säga det själv. :)

Nu är vi trötta o ska soooova

Imorrn ska jag på ME&I party hos T. Ska bli skitskoj, får se om jag blir kvar lika länge som jag brukar. Ganska troligt... ;)

På fredag... på fredag kommer bänkskivan!!! Hurra!!!!

I helgen ska vi köpa kakel o så hoppas jag att min käre far hemskt gärna vill kakla en massa ganska snart. :) KÖK!

söndag 23 augusti 2009

Söndag

Laddning inför ny vecka med allt vad det innebär pågår. Ola var OP-jour idag så jag o barnen var ut till Vintrosa o umgicks med mormor o morfar, o morbror också såklart. Gjorde inte särskillt, snackade, grillade. Planerade lite kök med pappa. Barnen busade o lekte o blötte ner sig i poolen. Körde traktorn nedför slänten så stackas mamma hade teet i halsgropen flera gånger..
Åkte hem vid halv åtta, då var Anton trööött o slocknade i bilen.
Ola ringde när jag läste för Ida o vi konstaterade att vi var huuuungriga så det blidde faktiskt en pizza... för en gångs skull.

Igår var vi på surströmmeskiva hos M o K mycket trevligt. Lilla F var lite kvällstrasslig o lilla H mest go o satt lite hos mig, innan hon blev trött o sur i alla fall. Barnen lekte o kollade film. Anton ville inget äta förrän vi ätit klart, då kom han o käkade sina köttbullar. O nu ska väl ingen tro att vi åt surströmming... näää bläää Jag åt medhavd rostbiff o potsallad o Ola käkade sill. Lukten fick vi stå ut med annars hade vi väl inte åkt på sån skiva heller så det hade vi räknat med. :)

Vi var kvar till tio ung o då var barnen skapligt trötta, de somnade i bilen båda två. Imorse sov de till 8 då Ida vaknade o var hungrig.

lördag 22 augusti 2009

Beslut

Tror vi bestämt oss nu om köket. Det blir en tapet från Duro kollektion Cornelia. Under bardisken blir det rätt så stora klinkerplattor svarta med lite struktur. Övrigt blir det svart stavmosaik. Så ska jag förstora en bild från Kuse på canvas att ha på stora väggen. Måste då ner nån mer gång antingen i år eller så får det bli i vår för nu har vi ingen med tillräcklig upplösning.

Ida är ute o tränar cykling med pappa. Jag fick sova ända till 10 idag!! Skönt men nu har jag nackspärr.. kudden måste ha legat konstigt. Ska duscha bara de kommer in. Anton blev inte så glad när de gick. Men nu tittar han på film. Potträning pågår o än så länge har det gått bra idag.

Nu kommer de.

måndag 17 augusti 2009

Kallelse

fick vi förra veckan. Anton har fått tid hos logopeden 1/9 kl 10 besöket beräknas ta ca 1 timme. Hoppas jag kan ta ledigt hela dagen!

Har just gått igenom massa frågor... jobbigt.

Första dagen i skolan

eller i vart fall förskoleklass. En lite pirrig tjeja hade jag med till skolan imorse. Vi lämnade Anton först efter en stunds lek... ledsen o arg blidde han. :(

Träffade alla barn o föräldrar på skolgården. Rektorn hälsade välkomna. Förskoleklassen fick varsin välkomstros av förebilderna (klass 6). Vi gick in o hade lite samling o upprop. 26 barn i klassen. Ut på rast.

Ida tyckte de var lite svårt att hitta nån att vara med så jag fick inte gå riktigt än. Hon lekte i alla fall bredvid de andra i klätterställningen o pratade lite med dom.

Vi gick in o de fick glass, sen var eg meningen att de skulle pyssla lite men tiden gick så de bestämde sig för omstuvning i schemat till fri lek. Ida visste inte riktigt vad hon ville hitta på o jag bad Marie-Louise att hjälpa henne eftersom nu var jag tvungen att gå till jobbet. Ida "blev lite ledsen men det gick över sen".

Eftersom vi var kort om folk på jobbet så blev jag beordrad att stänga dvs jobba till 17. Ola krånglade sig ur ronden och hämtade barnen ca 16 åkte hem o gav dem mat. Jag kom hem strax före 18. Åt lite o Ola fick åka tillbaka till jobbet för att diktera klart. Undertiden badade barnen o åt lite kvällsmellis, tandborstning o så kom Ola hem mitt i sagan. Nattning.

Imorrn blir det tidig morgon. Och full styrka på jobbet, hoppas jag. Nu ska jag snart lägga mitt värkande huvud på kudden.

lördag 15 augusti 2009

Köket

Har fått sig lite belysning, fläkt och luckor sen sist jag la upp nåra bilder...

 


 



Nu väntar vi ivrigt på bänkskivan!
Posted by Picasa

Lång vecka

med massa jobb för min del. Mån-tis var helt gräsliga. On-fr bättre.

Ola har varit hemma o skolat in barnen på fritids och dagis. Farmor hjälpte till lite med Ida i början eftersom det kändes tidigt att lämna Anton redan i måndags. Ida var inskolad på typ 1 timme o lekte sen glatt. Anton har det gått lite långsammare med o han har varit lite arg/ledsen vid lämning men sista gångerna har det gått över snabbt.


Så trött blir man av att skolas in... tis em kl 13.30 nyss hemkomna från dagis

På måndag ska jag vara med Ida lite i början på samlingen av förskoleklassen så då lämnar vi väl Anton först. Får se hur det går.

Idag har vi haft M o K här med lilla F. Jag hade lite sjalskola o M kopplade in lite lampor o knappar i köket så nu finns det ljus. Vi käkade lite gott o fikade lite. Mätta.

Vi försöker välja tapet och kakel nu o det går väl sådär. Har hittat en tapet som jag är lite kär i men vet inte riktigt om den är helt rätt just i köket. Ska försöka komma iväg lite o kolla imorrn fm. På em ska Ida leka med H så då får vi nog bli hemma om de ska vara här... är de hos H så kanske vi kan åka en sväng.

söndag 9 augusti 2009

Hemma!

Eller ja, vi kom till stan vid 20 taget. Stannade till i Lundby för att hämta barnen som busat sig o farmor o farfar trötta hela helgen. Åt lite där med. Anton käkade välling i bilen hem o slocknade bums. Ida borstade tänderna o somnade sen hon fått sin nalle. Det är nog tur att de är lediga imorrn.

Hur som helst var det ett trevligt bröllop. Varmt (kanske lite väl varmt men ok då) solen sken, nåra enstaka moln, vindstilla. Jag gick upp halv 6 o duschade, väckte de andra vid 7, åt frukost. Lämnade hemmet ca 9. Lämnade barnen som glatt vinkade av oss. Tanka. Efter ett litet fikastopp och ett akutmat stopp på vägen anlände vi till Aludden 12.30. Incheckning och klädbyte. Anlände till kyrkan 1340. Bröllop. Kaffe o bulle vid kyrkan. Vinkade av brudparet som åkte o fotade sig i stekande sol. Tillbaka till Aludden, lite lekar o fotografering. Alma somnade i bilen (sin mosters inte vår) dit o sov under ett träd på en filt under tiden. Klara sprang runt o busade. Så småningom kom brudparet, vi drack välkomstdrink. 1/3 av Emmas kör Delight sjöng för oss. Middag. Gott. Brudvals. Tårta. Dans. Godnatt.

Vaknade vid 9 idag, tod det soft. Åt frukostmacka på restaurangen vid 10. Packade ihop o åkte till Emma o Niklas hus. Brunch. Åkte mot Kållered kl 14. Köpte handtag. Krångade oss ut ur Göteborg (KÖÖÖ) o passerade Jonsered igen vid 16. Stannade på McD i Vårgårda. Köade lite i Laxå. I Lundby kl 20 som sagt.

Jaaa... de var en helg det. Nu är vi rätt möra o ska krypa i säng.
Lägger in lite bilder på spektaklet en annan dag.

fredag 7 augusti 2009

Helt mupp

..i huvet är jag. Lååång vecka denna. Har jobbat massa övertid o slipper faktiskt få det på flex som man aldrig kan ta ut. Min snälle chef sa åt mig att sätta det på fyllnadstid, dvs jag får det i pengar. Tack för det.

3,5 timme igår, 1 timme drygt idag. Så går de när man ger vikarien ledigt.

Att jag inte varit hemma syns. Barnen o mannen har varit hemma med pappa hantverkare. Massa ställa till o inget städa. Jag oooorkar inte. Det får se ut som skrutt idag. Får ta det på måndag, kanske.

Imorrn är det bröllop nere i Götet och jag måste fundera ut vad jag ska ha med mig. Måla naglarna, tömma kameran o ladda batteriet osv. O nu är jag så trött att jag lätt skulle kunna sova. Hur ska nu det gå ihop?

Bröllopet börjar 14. Vi ska installera oss på rummet och byta om innan sen ta oss till kyrkan, minst 1,5 timme tar väl det. 4 timmars resa dit plus en halvtimmes rast kanske. Lämna barnen o köpa lite färdkost tar väl en timme. Gå upp käka frukost o få ut allt i bilen... tja 2,5 kanske beroende på hur mycket jag hinner idag. Vad blir det för uppgångstid tro? Halv 5.... hrrm skullentetrodeva!

Läge att sätta fart.

Skor

Tänkte jag skulle hitta mig ett par sandaletter till att ha imorrn på bröllopet. Gör min lite mörka klänning lite somrigare var tanken. Igår var jag o syster till Vingåker... nääe inte inget...

Idag tog jag en snabbis över stan efter jobbet i värmen. Det är galet varmt fö. Svettas. Typiskt att man ska behöva vara inne o jobba då istället för att åka o bada. Nåväl.

Kollade först på Ecco... provade igenom de flesta men njaaae... De som var bäst var röda.. nja.. Gick över gatan in på Rieker. Spanade över rean o hittade dessa!



50% känns knappt att man har de på. MKT nöjd. Hoppas andra tycker de är snygga också.

Nu ska jag visst kolla en rumpa här.