måndag 1 november 2010

Stockholmsresa lördag-söndag

På lördagsmorgonen vaknar Anton först o vill genast se Blixten... då väcker han moster eftersom ju tv han kollade på Blixten på står i deras sovrum... Vi segar oss upp, äter en lååång frukost. Tar oss framåt 11 iväg mot Skansen med tunnelbana o buss. Bergbanan tar oss upp till Samebyn.





Ida går in o hälsar på o får höra en saga, Anton vågar inte så vi hälsar på renarna istället. Så tittar vi på älgar, sälar, björnar och hästar en stund.








Posted by Picasa




Det är bra kallt o blåsigt o vi är hungriga så vi letar på restaurang Solliden, serveras färskpasta med kyckling (vuxna), köttbullar (Ida) och pannkakor (Anton).




Mätta, varma o nykissade går vi sen via glasmästeriet till Skansenakvariet. Vi tittar på tokiga babianer, läskiga krokodiler, hälsar på Nemo och klappar ormen (alla utom Anton) och spindeln (bara Ola).


Kompis?



Är Nemo hemma?
Posted by Picasa



Titta Meemo!



*ryyyyys*



Skumbad är skoj!

Sen stannar vi en stund i shoppen, barnen får välja varsin grej innan vi tar spårvagnen och tunnelbanan hemåt igen. Stannar till på hemköp o handlar lite. Samma procedur uppför backen som fredagen. Fika. Sockerkoma. Film för barnen. Anton är på väg att däcka så vi snabbvärmer rester av laxen från igår till barnen. De äter ser sen på lite mer film o somnar gott.

Tröttisar som kollar på film.
Posted by Picasa


Vi äter hemmapizza, dricker lite vin/öl o pratar mera. Ola o Håkan kolla på deras PS3 o Ola fastnar i ett spel.

Söndag o vi sover länge. Äter en lång frukost o tar det långsamt. Packar ihop. Tunnelbana till Centralen, McD på take away. Tåget avgår 13.07. Det saknas obokad vagn, vagnsnumren stämmer inte o det är rätt så fullt till Västerås. Men vi hittar våra platser, äter o har glada barn hela vägen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar