onsdag 16 februari 2011

5 åring

Min lilla tokunge fyllde fem år förra tisdagen. Inte klokt. Min bebis... eller -inte.

Av oss fick han ett garage till tågbanan aka lokstall, saccosäck med Blixten till nya rummet, affisch med Blixten till rummet, eltandborste med (ja visst) Blixten, röd ficklampa, två tåg till tågbanan och en sagobok om Chuggington.
Av farmor o farfar fick han en gitarr och av mormor, morfar, moster, Håkan, morbror, morfarsfar o morfarsmor fick han en bilbana.
Vi hade släktkalas i lördags, bjöd på lasagne och kladdkaka.
Min bror stannade kvar lite på kvällen och hjälpte oss att installera office i nya datorn. Sen spelade vi lite guitar hero och käkade pizza innan han tog bussen hem vid 21.

Anton kan sen nån vecka tillbaka skriva sitt namn med versaler och nu strax är det kontroll hos tandläkaren. Han känner igen många bokstäver och säger gärna att det är Xs bokstav o då behöver det inte nödvändigtvis vara så att det är den bokstav som namnet börjar på utan att det är en bokstav som finns i Xs namn. Tex bästisen Adam eller Mary Pop.
Han räknar ofta och gärna, allt ska räknas. Både fram och baklänges. Mer eller mindre rätt upp till runt 24... men oftast räknar han till 10 o sen bakåt. Då missar han gärna nr 6 på vägen upp o nr 5 på vägen bakåt. Konsekvent.
Spela Blixtenspelet på ps3 är mycket populärt men han tittar gärna på Tomas tåg och Blixten på Youtube.com, mer gärna än film.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar