torsdag 3 februari 2011

Anton och språket

Ny tid till logopeden 22/2 kl 16. Borde fungera.
Får se om hon hör framstegen. Han pratar o pratar o pratar. Det är grammatiska böjningar, korrekta för åldern. Antydan till korrekta r. L kommer mer o mer. BiL tex. Slutna stavelser, hela ord.
K och G saknas helt.
T och D är favoritljud men jag tycker att även om det förekommer rätt mycket ljudsmitta så har den minskat betydligt. De ersätter de ljud han inte klarar.
Han säger Anton och Ida helt rent. Ola slirar lite på L:et. Annelie blir inte riktigt rätt Annlji typ.
S i ord blir gärna antydan till tss Bajts (bajs). Betoningar, grammatik är rätt men ljuden blir en hel del fel.

Han berättar mycket mer. Och det går att förstå så länge man är med i tankarna... vem han pratar om eller vad det är han berättar om. Ibland blir det för svårt och vi lyckas inte förstå... ledsen kille då. Han upprepar o upprepar o försöker visa o så men ibland fattar vi bara inte. Försöker betona att det är mamma/pappa/osv som hör dåligt eller är korkad eller så men man ser ju att han blir nedslagen och förstår att han inte klarar att säga så att vi förstår.
Jag tror att han nu är redo för mer träning hos Eva... mer avancerad träning. Kanske kan han förstå syftet lite mer... men huvudsaken är att han tycker att det är roligt att gå dit.

Jag tänkte försöka dels att öva lite mer med honom nu och dels att dokumentera hur han säger o vad han säger för han säger ju inte allt när han väl är där sen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar