onsdag 22 juli 2009

Lite händer varje dag

Idag har det varit en fin dag med sol och dryga 20 grader. Pappa svettades på vinden o drog rör till fläkten. Nu sitter den biten som man ska hänga själva fläkten i på plats. Ett eluttag fattas innan man kan hänga på den. Får se om vår elektriker kan slita sig nån timme från sin nyfödda (19/7) dotter (GRATTIS!!!) och komma o hjälpa oss...

Annars står de flesta stommar på plats. Det är bara de som vi har monterat upp innan o fyllt med specerier som står kvar i lekrummet. Ska flyttas imorrn. Inbyggnadsskåpet har vi flyttat. Bänkskåpen under överskåpen ska fästas i vägg och det ska sågas lite passbitar o sånt.

Vi måste bestämma hur vi vill ha det över kyl/frys (snickarn var inte nöjd med vår lösning) o sen ska det fixas med täcksidor o så. Sen är det nog att städa av... o vänta på att elektrikern vill komma o sätta upp eluttag o så samt att spackla o välja kakel o tapet. Beställa dörr och fönster få hem dem o montera. Tapetsera o kakla. Vi ska under tiden vänta på att stenhuggarn kommer tillbaka från semester och kommer o mäter o beställa o få monterad (10d lev tid) granitskiva. 3900 kr/ löpmeter... plus ho, plus fasningar, plus montage mm... ca 8 m. Häpp.

Ska se om pappa får nån företagsrabatt på Beijer på Elitfönster. O så beställa Bordörren av Olas mosters man (50% personalrabatt). På Björka kostade de 14500 kr st plus tillägg för målning. En (ja, två eg) sån här ska det bli fast brun/svart då:





Ugn, mikro och häll levereras troligen på fredag eller måndag.

Det kanske finns ett slut på detta... fast idag är jag otroligt less på alla saker som inte bor nånstans o därför ligger överallt så det är allmän hinderlöpning överallt. Har slagit ena fotens alla tår i en sockel som ligger omonterad såklart mitt på vardagsrumsgolvet ovanpå resterna av tarkettgolvet som blev över bredvid golvlisterna som ska sitta i förrådet när köksprylarna kommer därifrån.... 3 ggr idag (ja, samma) så ... *aj*

Barnen har tråkigt. Anton tycker väl att det är ok men Ida vill leka. Lekkompisarna på gatan är på semester... o jag är tråkig o hjälper till att bygga. Pappa är tråkig o jobbar/sover/bygger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar