måndag 18 oktober 2010

Verksamhetsdagar i Herrfallet



För de som inte vet (det gjorde inte jag heller innan) så ligger Herrfallet strax utanför Örebro, det är en camping med ett par konferenslokaler.
Vi åkte från jobbet kl 7.50 i onsdags morse. Väl framme är det bara att, efter en snabb fika i föreläsningslokalen som var varm som en bastu på det övre halvplanet och iskall i bottenplan, kasta sig in i sina grupper. Halva styrkan (däribland jag) hade en föreläsning med en psykolog om bemötande och hur man hanterar olika konflikttyper. Därefter var det nyckelutdelning och lunch. Vi serverades... eller nä, vi tog för oss av framställda bunkar med fläskgryta och potatis o lite rivna morötter o grönsallad i en lokal som kanske nådde upp till 15 graders strecket. Brrrrrrrr Låt mig säga som så att det var en snabb lunch. En slät kopp kaffe/te på det, inte en chokladbit i sikte.

Sen hann vi med att checka in väskan i campingstugan. 6 bäddar men vi delade 3 o 3 så vi hade eget sovrum. Lyx. Inredningen o vi gissar byggår ca -83. Nåväl, vi ställde in väskan, vädrade ut källarlukten o satte på elementen så vi inte skulle frysa ihjäl senare. En lugn promenad upp till lokalerna igen. Bad chefen säga till om värmen i restaurangen så vi inte skulle få frostskador på middagen. Missade att gå till receptionen själva o be om extra örngott eftersom den lilla kudden var just det, liten o knölig.

Vi tog på em upp problem ur vår verksamhet och fick försöka lösa dessa. Där kan jag tycka att det är en feldisponering på tid när man ägnar nästan hela em åt att ta upp problem men får bara 30 min att lösa samtliga. Mycket att arbeta vidare på kom upp... Vi slutade för dagen 16.30. Upptäckte att receptionen stängde 14.

Skiftade lite skor o vilade en stund, tog en lätt promenad, svidade om o väntade på sista tjejen i vår stuga... o väntade... o väntade.... o väntade. Middagen skulle börja kl 19. Kl 18.20 slutade den andra gruppen. Hon slängde sig i duschen o bytte om på nolltid... över till grannstugan o fick oss ett glas vin. Trevligt.

Middag... förrätt; nån skagenvariant. Huvudrätt: ugnsstekt lax med gratinerat pulvermos (! trodde de inte att vi skulle märka det?!) En liten bädd av ugnsbakade rivna grönsaker (morötter igen). Efterrätt: halloncheesecake... gott men föööör perfekt. Den var köpt! Varför ha ett kök med 5 anställda om man inte lagar mat själva sååå många var vi inte. O det där med kryddor- det visste de inte vad det var för nått. Chefen är med o delar på vinet vid vårt bord. Trevligt. 50 kr för 3 glas.... misstänker att nån fifflade med kostnaden där men han vägrade ta mer av oss. Nåväl. Vårt bord bröt upp ganska tidigt o vi satt istället uppe till 1 i stugan o snackade en massa. Innan jag la mig på de dubbla skummadrasserna och slog handduken om den andra knöliga kudden o sov till typ 4 då det var för varmt... öppnade fönstret o somnade om... upp 6.15 Gääääääääsp.

Frukost kl 7.20. Vitt bröd av bakeup variant... typ willys egna. Nåt "mörkt" med massa frukt och socker i (smakar efterrätt sa nån) smör, ost, skinka, gurka, tomat, te, kaffe, yoghurt, ägg.

Så skulle vi då spela LEAN-spel... det var visst superhemligt för de som inte vet vad det är.... så... men det handlar om att jobba smart, att se hela bilden och tänka utanför lådan, om man säger kort. Otroligt intensivt jobb hela dagen. Nu var lunchen bara 1 h 20 min. Kyckling ugnsstekt med skinnet på så alla kryddor försvann med skinnet. Ris, sås och en fattig grönsallad.
Ett gäng spelomgångar till. Avslut och hemresa kl 16. Otroligt ont i huvudet på hemresan, tröööött hela kvällen.

LEAN-spelet ska ju ge ett tänk... det tänket har vi mestadels redan innan så jag tycker nog inte att det gav så mycket som det skulle kunna ha gjort. Men det var rätt roligt. Föreläsningen var bra. Men man hade velat jobba vidare med lösningarna, vilket jag hoppas att vi får tid till framöver.
Men är det standarden som vi har råd att ha så tycker jag gott att vi kan vara kvar i stan, äta ute o sova hemma.

1 kommentar: