torsdag 5 augusti 2010

Chilikassler

Hittade på ett recept på chilikassler idag. Det blev supergott. Hittade lite inspiration på nätet men gjorde alltså en egen variant.
Jag hade en stor bit kassler (typ 1,7 kg tror jag de stod på fp), "skalade" den o skivade tunt. Stekte på skivorna lite. La skivorna lite omlott i en stor ugnsform, lite chilipeppar över o lite chili/lime krydda också.
Hade ett gäng färska champinjoner som behövde göras nåt med så de delade jag lite o stekte på lite så de vart lite mjuka. Lite peppar på där. Strö över på kasslern.
Hackade en gul lök fint, fräste i lite smör ihop med ett par pressade vitlöksklyftor. På med en fint hackad paprika i lökfräset. Lät det fräsa på lite tills paprikan blev lite glansig. Sprid ut över kasslern.
Sen klickade jag över en creme fraise paprika/chili. Blandade ca 5 dl matlagningsgrädde med 2 dl chilisås och hällde över. Rev lite ost över o så in i ugnen på 200 grader en stund tills den blivit varm o fått lite färg. Serverade med ris o ärtor.

Så mumsigt va det... blev varsin stor portion till oss var, kanske 3 normala. Varsin matlåda o så en matlåda som riset inte räckte till det räcker säkert till 2 matlådor det med. Så 6-7 portioner kanske 8 om man är liten i maten... :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar