måndag 30 augusti 2010

Nu är de sådär igen

Tiden bara springer iväg. O vi springer efter som hamster i bur.... eller var det ekorre?

Alla fönster är på plats. Nischerna likaså. Jag har grundmålat. Ska nu färdigmåla... ja neeeej, tok heller inte nu. Nu är det snart sovdags ju. Men imorrn. Eller så.
Sen är det en miljon andra saker som ska fixas helst igår. Städa hann vi inte i helgen eftersom vi höll på med fönstren o kalasförberedelser.

O den däringa ungen som snaaart snaaart fyller hela 7 år... hon tappade ytterligare en tand i lördagskväll. 6 tänder har hon tappat, 2 har tittat upp, 2 nya stoooora har tittat upp längst in också. Det är en smula ömt att borsta gaddarna. Skolan har börjat o hon verkar stortrivas.

Den yngre kotten som inte alls ville kallas mammas sötis imorse han är bara go. Näe, för de första var han ju pappas, så de så liksom. O inte var han dööti heller. Nähäpp. En kram o puss fick jag i alla fall. :) Klippa den ungen är ett måste innan fotograferingen ... tur att det nästan är en månad dit... Det är inte ett poppis tilltag. Det pratas o vad de pratas... o härmas. Men så oartikulerat det är. Många konsonanter liksom bara saknas. Men viljan finns. O han försöker igen o igen o igen.

Imorrn är det TAKK, andra gången. Första tillfället var som väntat, handalfabetet, jag heter XX, vad heter du, så läste vi Max balja, så Max, balja, bada, hunden, vill inte, ramla, måste, roligt. Det var väl ung de ord vi gick igenom. Eller ord o ord, tecken då.
Det var vi, ett utländskt par som har en 6 åring som gått lite TAKK förut, en ensamstående mamma med en 4åring utan språk med svår epilepsi o utvecklingsstörning. Trevligt att ha nåra i samma sits... jojo.
Går ju gärna kursen men mest för egen del. Vill fortfarande inte ge honom tecken för ord han redan har, o nu har han rätt så många ord, dåligt uttal ja, men ordet är ju desamma. Vill hellre ha verktyg för att få honom att hitta de konsonanter som han inte hittar själv... Kanske ska maila logopeden... Men.... ja vi tecknar de som vi kan, för att förstärka, vi måste ju försöka. Ska fråga henne om lite födelsedagsrelaterade ord imorrn. Paket, tårta, kaka, bulle osv.

I helgen lekte Anton o Ida medan jag stökade i köket. "ja e pappa o du e mamma" Bisats! Nej, det är inte 2 meningar, det är en! Dagis kommenterar att han pratar, han bildar fullständiga meningar o han gör sig förstådd. Hopp.

Min cykel håller på o packar ihop, nå, så hemskt är de väl inte men den behöver lite service. De är lite glappt här o var. Så imorrn när Ola ska hämta sin nya cykel ska han lämna in min.
Det är sååå braaa med gatsten... ALLT skakar loss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar