fredag 21 maj 2010

Jobbkaos, sommarvärme, åskväder o nya sandaler

Kollegan som jobbar heltid har varit i La Spania och gift bort sin son o tagit hand om sondöttrarna. Vikarie A kunde inte jobba denna veckan må-ons. Resultat: massa övertid. Plus att patienttrycket varit nåt vansinnigt även förra veckan så nu är vi något trötta jag o E.
Kommenterades av Dr M och G idag att vi på lab såg slitna ut... tack, eller nåt. Tur att det är helg nu. Chefen uttrycker sin yttersta tacksamhet för vår lojalitet (eller nåt)... ja, vad ska vi göra... Hoppas bara att han godkänner att vi kryssat kval på övertiden... tacksamhet betalar inga räkningar... :)
I onsdags var det nåt helt gräsligt. Har jobbat till efter fem må-on. Tur att vi har en snäll farmor som kan hämta barnen. E har varit kvar till halv fyra alla dagarna. Funkat bra efter omständigheterna.

Sista veckan har sommaren kommit. Ca 20 grader o sol. Skönt. Gröööööönt överallt. Allt växer så det knakar. Särskillt maskrosorna. Jag rensar så jag får träningsvärk o lik förbannat så lyser det nya gula blommor åt mig nästa dag. Gult är fult! Idag har Ola klippt gräset så nu syns inte de flesta i alla fall. Anton har soleksem konfluerande över hela underarmarna och värmeutslag på nästan hela sig... Verkar inte så besvärad av det dock.

Sommarvärmen kulminerade igår i ett stort åskoväder. Vi var till Kumla o Kavat för att leta sandaler åt våra stackars barn som tvingats gå till dagis/skola i vattentäta joggingskor hela veckan. I Kumla hittade vi sandaler till Ida men Anton skulle ju ha röda såklart o helst då med BiBaah på ... skopunkten.. nääe, skokanonen... något gnälligt. Trött o hungrigt men vi hittade ett par i alla fall. Efter middag på Max (nyttigt o bra) ville barnen leka på lekplatsen... himlen var svart så det blev 3 min lek sen in i bilen. Vi hann runt Max innan det började ösa ner. Körde ut på motorvägen i 50 km/h. Sjö.
Sen körde vi ifrån eländet en stund o hann hem. Packa in. Sen kom det hit. Blixtar o dunder. Höll på till 23 taget o regnade ett tag till efter det. Strömmen försvann som hastigast, bara så min klockradio ballade ur men annars märktes inget hos oss. Vattnet var borta ett tag med för alla i kommunen, vi hade vatten hela tiden men det var mycket dåligt tryck och inget varmvatten såklart. Vattnet försvann vid 22 o kom tillbaka vid 2330. Svärmor var här en sväng o pratade en stund eftersom svärfar hade pangisgänget hemma o hon vågade inte vara kvar på jobbet sen strömmen riskerade att gå. Trevligt.

Idag hade barnen inte sina sandaler till dagis... blött... eller dött som Anton säger.

Ola har varit på träff med en personalare och chefen på Skebäck vc. Börjar där samma vecka som skolorna börjar. Tre "känna på" månader till att börja med. Betalt från urologen så länge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar