söndag 20 september 2009

Ut i skogen

..var vi igår. Upp tiiidigt för att vara lördag. Åkte hemifrån strax före 9. Ut till Storsjön. Gick 2-3 km. Ja barnen med. De knatade på så duktigt. Anton ville bli buren ibland men då valet var selen gick han helst.

Svamp var det inte så gott om tyvärr. Men lite hittade vi i alla fall. Blåbären var överspelade o lingonen på g.

Vi kom fram till vindskyddet. Tände brasan. Fikade lite. Rensade svamp.
Förrätt: smörstekta trattisar och enstaka gulingar på rostat bröd.
Huvudrätt: helstekt fläskfilé, blandad sallad med fetaost och potatissallad
Efterrätt: grillad folielindad banan med choklad
Dryck till: rött vin

Lyx i skogen! Olas födelsedag, vi firade även syrran som fyller på måndag o syrran firade Ida lite också.

På väg tillbaka var Anton bra trött men knatade en stund. Sen orkade han inte mer så då stoppade vi ner honom i selen o han var bra arg till en början men så fick han nåra chips o slappnade av. Så då gick det bara bra. Men vi knatade på rätt bra med lite chipspåfyllning då o då.

På väg till Vintrosa slockade Anton kvickt, Ida somnade nånstanns på motorvägen, sov väl kanske 5-6 minuter. Anton sov ca 30 min. I Vintrosa fikade vi o barnen lekte i lekstugan o överallt. Pappa, H och Ola mekade syrrans bil som hade nåt tjall på kopplingen. Åkte hem vid 18 taget. Badade.

Hittade konstiga kryp i håret på samtliga. Mitt o Olas när vi var kvar o på barnen efter badet. Blääääk. Kryper överallt efteråt. Hata småkryp. En fästig modell enorm kröp på min hand när vi åkte hem också den åkte ut genom fönstret... ursch.

Barnen somnade vid halv niotaget o vi däckade i soffan strax efter... jobbigt att gå i skogen.

2 kommentarer:

  1. Låter som en härlig dag. Skulle tippa på att den stora "fästingen" var en älgfluga, jätteäckliga och svåra att få bort om de landar i håret där de sen kanske suger lite blod. Härligt med insekter va?! Fast man brukar märka det som tur är och få bort dom innan de kalasar.

    SvaraRadera
  2. Nja den stora fästingen var verkligen en fästing. Men de andra krypen som satt i håret o såg läbbiga ut kan mycket väl ha varit sånna... *ryyys* De trasslade liksom in sig i håret o sköljdes ju inte bort fast vi tvättat håret.

    SvaraRadera