tisdag 24 november 2009

Lördag

Upp tidigt som tusan för att hinna till tåget..
7.50 var vi på Södra station. 8.02 vinkade Ola och Anton av oss.

Jag och Ida
Ida tyckte det var himla spännande att åka tåg... kolla en åker... kolla skog... efter Arboga ville hon läsa Bamse... o efter Västerås var det "är vi inte framme snart?!?" ett besök på toa o lite fika senare så var vi ju faktiskt framme snart.
På Centralen stod efterlängtad moster o väntade med stora kramen. Vi låste in våra väskor i en stor förvaringsbox som nog lätt hade kunnat rymma liten Ida. Beskådade ett pepparkakshus i gigantformat. Men se smaka fick man inte... hade man lust att baka sig ett eget så stod dock receptet på ett plakat... Njaa... kanske inte. I alla fall inte idag.

Solen sken så vi bestämde oss för att promenera ut till Djurgårn. Sagt o gjort... Idas fötter var dock lite trötta när vi kom fram. De piggade snabbt på sig väl inne på Junibacken. Största behållningen där var Sagotåget, lätt. Resten var kort o gott för barn.. Ida gillade stället. Tillslut tröttnade vi dock på alla barn o alla föräldrar och ljudnivån... Hungriga tog vi bussen upp på stan. Trängdes lite på McD o blev mätta. Ida fick en lila ballong som hon sedan tappert släpade på hela dagen och hela söndagen och på tåget hem... nu vet jag dock inte vart den är.

Mätta o nöjda tog vi oss an stan. O det var lilljulafton på HMs barnavdelning... dryga 900 fattigare blev mamma... sen följde Lindex, o KappAhl o Åhlens o nåra ställen till innan Ida meddelade att nu var det nog. Vi hämtade väskorna och tog tunnelbanan till Mörby centrum, smet in på Hemköp o provianterade. Lång promenad för liten 6årings trötta ben upp till mosters lägenhet.

Fika sig lite bulle o gott te/mjölk så vi orkade laga mat...

Ida slappade i soffan framför Madicken o vi hjälptes åt att laga mat o bädda Idas säng. Håkan skickade vi till affären för att handla allt vi glömt o för att hyra film. Färsbiffar m sås o pasta blev det. Ida åt mest pasta. Så förflyttade vi oss till soffan med chips, choklad o ostbollar o tittade på Bröderna Lejonhjärta. När de sett ljuset i Nangilima var det en trött tjej vi stoppade i säng.

Lite mer te o en helt annan film... Håkan gav upp efter en halvtimme o la sig. Vi såg filmen klart men det var en konstig en. Vid elva la vi oss.. fast det kändes mer som halv 2 eller så.

Anton o pappa
När de vinkat av oss åkte de hem och tog med sig draken ner till fotbollsplan o flög lite med den ett tag. När den störtat och gått sönder gick de hem o cyklade en sväng. In o lagade mat, spelade spel o tittade på Nemo. Mysa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar