tisdag 24 november 2009

Söndag

Jag o Ida
Moster vaknade först i vanlig ordning och började stöka i köket. Ida vaknade sen o hojtade att det var ljust... mm jo... vi myste en stund men hon var rätt hungrig så det var bara att masa sig upp o fixa frukost. Halv 11 åkte vi tunnelbanan mot Naturhistoriska. Tittade lite på utställningen om dinosarier o så innan filmen på Cosmonova började. Ida tyckte det var jättespännande. O mitt i filmen ville hon försäkra sig om att vi skulle ringa till pappa sen o berätta. Vi såg "ett flodäventyr i Grand Canyon". Sen sparade vi på vatten...
Efter filmen tittade vi på mer utställningar... den om människans sinnen lockade Ida mest... en o annan sten o döda fiskar var mindre intressant tyckte den mindre huvudpersonen.. vi tog oss ner i källaren o fyllde på i förråden med köttbullar o potatismos/kycklingspett o klyftpotatis. Betydligt gladare hoppade o stuttsade vi (eller ja, Ida i alla fall) sedan utför trappen... mot tunnelbanan och bussen som tog oss i småregnet till Aquaria. På Aquaria tittade vi på regnskog, massa fiskar o hajar mm... Vid 16.15 tog vi oss ut i mörkret och regnet för att ta oss till Centralen och tåget hem, trodde vi i alla fall. Bussen passade perfekt. Hann hoppa in på Åhlens en sväng o kolla på en klocka, trååååkigt sa Ida.
På plats på perrongen strax före 17. 17.07 skulle tåget gå. Försenat till 17.15 var första budet... nåväl det är väl ok. Men för att göra en lång och långtråkig historia kort... 18.40 ung kunde moster vinka av oss o vi rullade med ett annat tåg mot Kungsängen. Där klev vi av i regnet för att åka buss till Bålsta. Vid bussen beordrades vi åter till tåget vi kommit med eftersom signalfelet i Bro nu var avhjälpt (o olyckan mellan Kungsängen och Bålsta bortstädad gissar jag). Åkte till Bålsta. Bytte tåg till ett gammalt tågset, hittade vår plats, åt macka. Rullade från Bålsta ung samtidigt som vi skulle ha klivit av hemma i Örebro. Hurra. Trött Ida stökade omkring i sätet o fick inte ro... Strax efter Enköping kom ett par åter från restaurangvagnen väl hastigt o mannen dråsade ner i fel säte... o började tja... han mådde inte så bra... personal tillkallades, läkare o sköterskor kom i hjälpte till. Stopp i Västerås ca 30 min i väntan på ambulans. Najs. Läste Bamse. 21.30 var vi hemma. Hungriga. Åt o berättade helgen för pappa. Ida somnade 22.30.

Pappa o Anton
Hade en lugn morgon o sov till ca 9. Packade ihop sig o gick till Eyrabadet. Efter lite tveksamheter badade de med liv o lust till efter 13. Dusch o hem för färd till farmor o middag o lek där. Åkte hem vid 19. Besviken Anton på att han inte fick vara med o hämta oss på tåget somnade snällt vid 20.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar