torsdag 25 mars 2010

4 års kontroll omgång 2

Har småpratat sen igår em (när jag kom på att det var idag) om vad som skulle hända idag. När Ola kom hem igår em så berättade Anton för honom att han skulle lyssna på piiip, ha HAHA på ögat, o kolla längden. Vi tog om det hela imorse o han berättade på dagis (fast de fattade visst inte riktigt förrän jag kom för att hämta o berättade vart vi skulle). En glad unge hämtade jag. Var lite tidiga men fick komma in bums. Han bar in sina kläder...
Åh vad du är stark Anton!
mmm Pippi!
Ja, lika stark som Pippi, visst.

Så skulle vi börja med synen. Båda ögonen gick bra men sen körde det ihop sig lite. Plåsterlapp ville han inte ha, inte ens om vi skrev Anton på den som vi pratat om... lite diskussion o unge som surnade lite o gömde sig under bordet... hmmm
Häpp nänä vi tar samma rad med båda ögonen då. Tinad unge men ville inte ha lappen. Vi tar hörsel istället.
JA! Piiip!
O ungen tar utan att tveka på sig lurarna. Mitt i tar klossarna slut, paus utan lurar för att sätta tillbaka dem. Tar på sig lurarna igen. Sätter alla klossarna på alla pipen. Stolt. Beröm. Hör som han ska.
Klappar sig på huvet, ja nu ska vi mäta dig. Ställer sig utan knot precis som man ska o låter sig mätas. *gasp* 99,5 cm (kunde nog varit 100 jämt om han sträckt lite på sig) Beröm. Pekar på vågen. Javisst vi kan väga dig också. 16,1 kg.
Då försöker vi med synen igen. Vill inte ha lappen... vi trollar fram en riktig sjörövarlapp, jamen nu börjar det likna nåt. Får välja öga att börja med. Läser duktigt på första raden, men det är tråkigt o man blir lite okoncentrerad o pekar runt lite o kollar inte riktigt. Glada tillrop. Ögonbyte. Allt mer tveksam till att fortsätta, men lappen får sitta kvar. En bil inhämtas från lekrummet. Parkera bilen på rätt bokstav. Ja nu går det lite bättre. Brrrrum.
Det ÄR svårt. Det KRÄVER koncentration. Slarvar lite, det är roligare att köra bilen runt runt. Tragglar oss klart tillslut. Han ser 0,8 dvs godkänt för 4 år.

Braaaaa. Hurraaaa!!!

Får leka lite i väntrummet medan sköterskan o jag småpratar lite jobb. Kläs på o travar snällt med till bilen för att hämta syster o åka o mata katterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar