måndag 26 april 2010

Chilikyckling med nachoscheesechips

Hittade på ett eget kycklingrecept idag. Hade lite tacochips kvar sen helgen så..

Bryn i stekpanna 3-4 kycklingfiléer delade i lagom stora bitar. Sätt igång riskoket.
Hacka en gul lök och stek i lite smör i en traktörpanna, lägg i en stor pressad vitlöksklyfta.
Häll i 1 fp krossade tomater, ca 2 msk tomatpuré, 3-4 msk chilisås, 1 tsk sambaloelek, 1 tsk chilipeppar, 1 krm cayennepeppar. Låt koka upp och ihop lite. Lägg i kycklingen. Låt småputtra tills riset är klart. Tag av värmen och riv över lite ost och strö över lite krossade nachoschips. Servera med riset och ärtor eller haricots verts.

Det vart lite starkt så man kanske kan minska mängden cayennepeppar något om man inte gillar att det bränner lite i munnen.

O nej, det var inget som barnen åt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar