onsdag 21 april 2010

Dagens middag: grekisk kyckling

Muuuuums!!!

4 kycklingfiléer ca 500 g (okej, när vägde 4 filéer 500 g senast?) ta typ 3 istället.
smör
1 tsk salt
1 krm vitpeppar (jag kör på svart)
2 vitlöksklyftor eller 1 gullök (eller båda)
2 dl hönsbuljong
50 g Apetina (nää bläää ta riktig Fetaost o dubbla mängden)
2 tsk oregano
2 tsk soja
1 msk vetemjöl
2 dl matlagningsyoghurt (turkvarianten funkar bra)
10 svarta oliver (får maken ta på sin tallrik bara)
färsk oregano eller persilja

Bryn kycklingfiléerna i smör i stekpannan. Salta o peppra. Koka ris (originalreceptet säger pasta men ris funkar bättre). Skala och hacka löken. Fräs löken i lite smör i en traktörpanna. Tillsätt buljong, soja, finhackad fetaost (obs inte alltihop, spara lite!) och oregano. Rör ut mjölet o yoghurten och rör ner blandningen i såsen. Låt koka upp och lägg i kycklingfiléerna. Låt koka under lock i 10 min. Garnera med resten av fetaosten och lite färsk oregano. Oliver kan man strö på själv på tallriken. Servera med lätt kokta grönsaker, ex vis haricots verts.

MUMMA. Originalreceptet är från arla.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar