måndag 19 juli 2010

Mulet o regn

..har vi idag. Trååkväder. Nåväl nu har det slutat regna men hela fm kom det sånt där småttsmått duggregn som man blir blöt av på 2 sek. Vi har passat på att slappa inne, bli osams o slåss (barnen) o åka o handla. Det senare tror jag resten av alla semesterfirare också tyckte att det var en bra dag för eftersom det var fullt på parkeringen utanför Ica Hedemyrs i Tanumshede (liten by -stor parkering). Det var fullt inne på ica också o inte direkt läge att stanna upp o fundera över om man ska ha ditten o datten till middag.

Efter lite fika hemma i stugan ruttnade jag på att sitta inne o lyssna på uttråkade barn. Tog en promenad, tänkte inviga mina nya walkingskor också... bad idea... very. Skoskav efter 1 km... bara att vända. O inga skoskavsplåster att finna i stugan. :( får se om det repar sig fort så att det kan gå att jogga om ett par dar ändå (hoppas, det är ju andra skor).

Lite nya ord kommer...
duuta (sluta!) (men slut heter suut)
nannan da (annan dag)
dadito (Chuggington)
dadi (tärning)

Helt solklart? Eller inte... uttalet lämnar väl en del övrigt att önska kanske. Men han härmas... Mycket. Hela tiden.

Ida har hittat en kompis i stugan bredvid. J 8 år o börjar tvåan i höst, som vanligtvis bor i Tidaholm, hälsar på farfar o farmor. J var plötsligt hos oss en kväll när jag klev ur duschen... hade väl kanske inte riktigt räknat med besök vid 20-taget... klev ut lite väl lättklädd... ehhh... hej.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar