onsdag 24 februari 2010

Elände

På väg in i stan igår messar jag med kollegorna inför att jag skulle vara hemma med Anton idag. Bemanningsproblem.

Så kommer det ett mess från pappa: Claes inlagd o har fått stroke. Mor hemma o borta.
Men vad i hela....när tar det slut??

Pratar med pappa sen.
Farmor som ramlade o bröt en massa revben o fick pneumothorax förra veckan eller när det var hade fått komma hem. Pratade men var inte på nåt sätt här o nu. Var inte trevlig. Inte ens så pass som vanligt. Min faster arg på henne.

Medan pappa var hos farmor o farfar ringer min farbror o berättar att han är inlagd med trolig stroke sen kvällen innan. Han ska sen höra av sig när han fått veta mer... (efter ronden) men gör inte det o pappa får inte tag på varken honom eller hans fru. Pappa åker förbi hemma hos dem men ingen är hemma. Senare på kvällen får han tag på frun. Farbror har fått två proppar i lillhjärnan. Ser lite konstigt och har svårt att läsa men är annars som vanligt. Pappa vet inte om han har balansproblem. Utredning pågår. Farbror är insatt på trombolytika och waran. Ultraljud på hjärtat ska göras.

Stroken kom efter ett intensivt skidträningspass (gammal elitorienterare). Då skulle han äta men det gick inte så bra, han mådde väl konstigt o ringde sin fru. I telefonen börjar han sluddra. Frun skickar ambulans. Tur i oturen, kunde ju ha hänt ute i spåret... (vet inte om han var själv) eller om han inte hade ringt... (Frun är IVA-ssk). Förhoppningsvis och troligt kommer i alla fall de mesta av symtomen gå i regress. Men han är ju för ung för stroke (f -55). Paroxysmalt förmaksflimmer? (går i sinus nu).

Vad kommer härnäst?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar